Elokuu.

Minusta on ihana askarrella lasten kanssa. Löysin askartelukansiosta vanhat tulosteet mietelauseista joita olen joskus kirjoitellut synttäri- tai ystävänpäiväkortteihin. Yksi mietelauseista oli, että "ei elämä ole pelkkää soittoa ja laulua, se on myös ruusuilla tanssimista" ja sitä mennyt elokuu oli. Se vain meni nopeasti. 

Töiden puolesta katson välillä useamman viikon päähän, nyt menen jo marraskuuta. Kohta huomataan että olemme jo joulukuussa ja sitten vuodessa 2024. 365 päivää siinä kohtaa meni. Nyt onneksi vain 31 päivää. Mutta mikä tekis kaikesta kokemisen arvoista jos ei olisi samanlaisia ihmisiä, joiden kanssa jakaa hetket. 

Poikkeuksellisti siis tähän blogiin kuulumisia eikä mielipiteitä. Ne olen osaltaan lopettanut. Koska some. "Mielipiteet ovat kuin nauloja. Helppoja lyödä, vaikeita vetää pois": 


Elokuun puolessa välissä pidettiin yhteinen treeniviikonloppu. 

Perinteitä kunnioittaen tapahtuma pistettiin (lue: pistin) melko nopeasti kasaan, ulkomaalaisenkin kouluttajan kanssa keskusteltiin tulosta, mutta aikatauluja ei hänen kanssa saatu mätsäämään, joten treenit pistettiin kasaan viikonlopuksi omalla porukalla. 

Nämä yhteiset treenit on tapa kehittää meitä ihmisiä: "ihminen, joka ei tee virheitä, ei yleensä tee mitään muutakaan". Jokainen aloittaa aina jostain. Toiset meistä kulkee kivisemmän tien, kuin toiset. Toiset ottavat opikseen samantien ja toiset haluavat kulkea oman polkunsa. "Tulevat sanomaan että olet väärällä tiellä, jos kuljet omaasi". 

Nyt meitä oli mukana mahtava porukka kaksi- ja nelijalkaisia. Mukana oli C-pennuista Ookke sekä Mutku, S-pennuista Kiirus sekä ruåttalaiset Tuuppa, Masa sekä Jimi. Vierailevia tähtiä nähtiin myös viikonlopun aikana. Treenisisältö oli perinteistä spanielimeininkiä höystettynä erilaisilla noudoilla ja maastot takasivat myös aidon riistan tuoksun nenään. 

Välillä oltiin possuja ja välillä eturivin oppilaita. Taattua treeniä siis oli tarjolla iloisella twistillä. Treenien päälle syötiin, juotiin, saunottiin ja puhuttiin. Mikä sen parempaa! Eikös joku joskus sanonut, että "jaettu ilo on paras ilo". `Taisi harrastaa käyttöspanieleita. 


Kasvattajana sitä yrittää tarjota mahdollisuuksia oppia kulkemaan ns. oikeaa polkua. Työkoirien kasvattamisessa (yleensä) yritetään ensisijaisesti kasvattaa hyväksi todettua linjaa. Jos sellaista ei ole, niin siihen tuodaan lisämausteita ja yritetään keittää soppaa kasaan uudelleen. Nämä koulutustapahtumat kuitenkin antavat myös neuvoja sekä vinkkejä niihin ongelmiin joihin päädytty tai joita voisi tapahtua. Kasvattamisen linjoissa pyritään tasalaatuun. Olisi siis äärimmäisen kivaa, että voisi aina aloittaa uuden kirjan kirjoittamisen puhtaalta pöydältä, vanhaa hyvää pohjaa käyttäen - aina se ei vain toimi: "tuhannenkin kilometrin matka alkaa yhdestä askeleesta".  

Nämä tuhannen kilometrin matkat tuntuu välillä ihan liian kivikkoisilta ja liian töyssyisiltä. Osaamisen, ajatuksien, ilojen ja kiukuttelen hetket on siis tehokasta jakaa muiden kanssa. Porukasta löytyy aina myös ne, jotka tsemppaa ja kannustaa! "Joka luottaa itseensä, kaksinkertaistaa kykynsä". Yksinkertaista. 

Metsästyksen saralta kyyhkyjen ja sorsien aloitus hoidettiin kunnialla kaikkien osalta läpi. Ei häpeän hetkiä - "onni suosii rohkeaa". 

 
 

"Älä jätä huomiseksi sitä minkä voit tehdä tänää, sillä jos pidät siitä tänään, voit tehdä sen huomenna uudestaan!" Elokuun agilityhetket koostui ulkomaalaisten radoista, ulkomaanreissusita sekä finaalipaikoista. Yksinhän ei esteitä hypellä, joten nelijalkaisten kanssa saatiin painaa elämän kyllyydestä ja nauttia tekemisestä. 

Elokuun Janakkala Open tarjoili meille kokemusta, vauhdikkaita ratoja sekä kuumaa hiekkaa, ruotsin Luleå Openista tuliaiseksi Kiirus haki kokemuksen lisäksi palkinnot ja Jyväskylän Suomenmestaruuksista tiimiyhteistyö toi SM-4 sijan medi joukkueissa. 

Agilityssä vain pätee "menestyksen tikapuita ei voi kiivetä kädet taskussa" joten treenit jatkukoon. On kuitenkin ihana huomata, että meistä jokaisesta alkaa löytymään se agilityn paras osuus: opetetaan koiraa, kehitytään siinä sivussa ohjaajina, mutta tärkeimpänä: nautitaan matkasta. Ja tämähän pätee kaikkeen koiraharrastamiseen. 

"Tulevaisuus tulee. Vain sinä voit päättää minne se menee." Tervetuloa syksy! 

Kommentit

Suositut tekstit