Fieldlanista Hossingiin

Kennel Meryl on ollut aina minua lähellä, mutta vielä lähempänä se on ollut Tiinaa sekä Juhaa. Siinä missä minä sain palan kultaa saadessani Sallin, he saivat saman sen Merylistä vuosia aiemmin, Sallin isän, Jokun (Meryl Kick-Off) muodossa. Jos ensimmäinen käyttis on sitä missä palaset (kaikki) ovat kohdillaan, niin hyvästä ei halua vaihtaa. Ymmärrän. En minäkään. 

Muutama vuosi takaperin Tiinalla ja Juhalla oli koiran mentävä aukko, Mika kysyi minulta samoihin aikoihin pentusuunnitelmia. Totesin, että olisiko Ruotsi ja Kennel Meryl sopiva? Uroksen sieltä voisin sinulle tuoda. Tiina ja Juha otti nartun, Tuupan, Mika uroksen Masan. 

Jokusta ja Muusta (Meryl Black Dove) jäi jälkeen yksi pentue. Toinen olisi varmasti ollut ajankohtainen ilman Muun kohtutulehdusta joka aiheutti steriloinnin. Vuodet kuluivat. Miksistä (Fieldlan Elovena, Sallin sisko) tai Mutkusta (H. Carusta Sallin tytär) ei huono luustoisuuden sekä pehmeyden vuoksi jalostukseen ollut. Vuodet kuluivat lisää ja tuli Tuuppa perheeseen. Vuosien meneminen eteenpäin ei vain vaihda koiria, mutta myös ajatuksia. Siksipä Fieldlanin nimitys vaihtuu Tuupan astutuksen myötä Hossingiin. 

Tiinan kanssa oli useampi ajatus uroksesta. Tuupassa ja Masassa on eroja. Yksi on koko. Tuuppa yllättävän pieni ja esim. alkuperäinen ajatus M-pentujen käytöstä ei vain tullut kysymykseen jo pelkästään fyysisen koon vuoksi. Ruotsia tutkittiin molemmat, mutta ajatus siitä että Tuupan emää käytettiin toista kertaa jalostukseen ja uroksena Meulengrath Spectre ja sen tuoma kiva yhdistelmä vei Tanskaan. 

Flintiä on käytetty Ruotsiin useamman kerran ja itse olen seurannut Kloverbakkenssin koiria. Emänä on usein ollut Hunters Guild koiria. Flintin isä Kiltonbeck Rollo on brittimestari 2019 ja sen jälkeisistä olen Aninen kanssa keskustellut, joka K. Rolloa käytti. Kehunut siitä tullutta yhdistelmää. 

Tuupan juoksuja odotellaan joulukuun aikaan (juoksuväli) kuten myös Kiiruksen. On siis todella mielenkiintoista nähdä mitä sisarukset Tuuppa sekä Masa tuovat näihin kahteen, hieman erilaiseen yhdistelmään. 

Kiirus on nyt menossa vielä laajempiin selkäkuviin. NIiden tulos ei vaikuta astuttamiseen, se on meille vain tiedoksi. Silmäpeilit otamme samalla Kiirukselta, että Masalta. Sitten olemme valmiita. 


Kommentit

Suositut tekstit