Terveiset Kesältä: kokeita, lomaa ja suunnitelmia

Kesä on fiilistelyn aikaa! Ladataan akkuja, syödään, nukutaan ja uidaan. Onneksi päivät on pitkiä ja valoisia, niin kerkeää tehdä aivojumppaa suunnittelun kohdalla, kilpailla kokeissa sekä kisoissa ja nähdä ystäviä! 

Menneet kuukaudet ovat olleet vauhdikkaita! Akkujen lataaminen on jäänyt melko minimaaliseksi, mutta onneksi koirat on tehty harrastamaan ja toimimaan ja yöt on tehty nukkumista varten! 

Toukokuu aloitettiin luonnetestien muodossa. Masan sisko Tuuppa (Meryl Game Player) kävi Muhoksella. Tuupalle 175p, Lue Tuupan dokumentti Tiinan blogista Toukokuun lopulla Nelospirtin päivätripille lähti Masa sekä Mocca.  

Masasta ei puolustus-, eikä taisteluhalua eikä terävyyttä löytynyt hakemallakaan. Mocca taasen olisi kierroksia voinut useamman(kin) ottaa (tempperamentti erittäin vilkas) eikä testiosuudet paljoa hetkauttanut toimintaa. Koiriensa näköiset pisteet Hynysen ja Kerkän testatessa. 

Samaiset tuomarit testasi viime vuoden lokakuussa myös kaikki S-pennut, että Murun ja elokuussa testaavat myös Chicon (Maximus). Masalle ja Mocalle siis samat pisteet 140p. Tempperamentti erotti pääsääntöisesti koirat toisistaan. 

Nyt on siis testattu koko P-pentue, koko C-pentue,, koko S-pentue, M-pennuista kaksi sekä kaksi jalostukseen käytettävistä/käytetyistä uroksista sekä niiden suomessa asuvat sukulaiset. Voit kaikki pisteet katsoa linkin takaa. 

Luonnetestejä cockereiden osalta edelleen tehdään todella vähän. Viime vuonna vain 28. Tempperamentti sekä hermorakenne on yksi mikä antaisi jalostukseen käyttökoirien osalta paljon ajateltavaa. Pehmeys kertoo koululuttavuudesta paljon ja terävyys arjessa. Olen usein todennut, että jokainen kotikoira vaatisi väh 190p. Ei olisi ongelmakoiria. 

Hiili LTE 205p.

Karkki LTE 221p, 

Agilityrintamalla tulostaso on ollut hyllypainotteinen. Kaasua ollut ehkä hieman liikaa ja jarru hirttänyt kiinni. Ensimmäinen vuosi, kun henkilökohtaisesti jäi arvokisat väliin karsintojen osalta. SM-kilpailut ei hirveästi myöskään innosta, joten ensi vuoden kipinää odotellessa. 

Toukokuussa Riihimäen kisoista Ookke (Callis) nappasi kuitenkin vimeisen agi-sertinsä ja on näin ollen nly-tulosta vaille agility- ja hyppyvalio. Näyttelytuloksia yritettiinkin sitten isolla köörillä (18 käyttistä kokonaisuudessaan) saada kesäkuun Cockerspanielit ryn Erikoisnäyttelystä. Näyttely on kautta-aikain ollut tapahtuma, jossa näyttis ja käyttis porukka tapaa ja jonka takia siellä näyttäytynyt aiemipina vuosina myös paljon rodusta kiinnostuneita. Noh, eipä näyttäydy enää. Voisikoa sanoa, että "sääntöjen vastaisesti" kaikki urokset hylätiin eikä yksikään saanut oikeutettua arvostelua. Savun määrällä, joka nousi korvista olisi lämmittänyt monta suomalaista saunaa melko kuumaksi.

Hossinglaisista metsämiehen sertin eli H (=hyvä) jäi puuttumaan Ookkelta, Sturanilta (Sensus) sekä Masalta (Meryl Game Stopper). Nartuissa sen sijaan tuomari arvosteli "oikein" ja arvostelussa nousi rohkeus isoksi osaksi Hn saamiselle. Rohkeutta oli Murulla (Musa) ja Murulle siis H. Pöytä heilui liikaa Kiiruksen (Supero) sekä Bertan (Crisis) kohdalla. Heille T ja uutta näyttelyä katsomaan. 

Erikoisnäyttely on vuosien aikana tuonuut ison rahaa toimikunnalle käyttisten osalta. Se saattoi loppua tähän. Kukaan nly-toimikunnasta ei ollut ns. briifannut tuomaria asiasta ja hylättyä tulosta ei olisi saanut tuomarin antamasta syystä kenellekään antaa. Tulevaisuudessa käyttiksiä on varmasti enää prosentti kyseissä näytterlyssä. 

Hossing ladyt ja Heidi Miikan linssin takaa. 

Kesäkuussa tavattiin agilityporukan kesken Sarilla Parolassa. Treenattiin tosissaan kolme päivää Ookken, Kiiruksen, Moccan (Marmor), Murun ja Jimin (Hunters Guild Guts and Glory) kanssa. Tehtiin Sarin huikealle kentälle useat rataprofiilit joita juostiin aamusta iltaan! Välillä käytiin hakemassa viiniä Rönnvikin viinitilalta ja syötiin Annan tuomat herkkuruuat. Illalla juotiin viinit, juteltiin koirista ja saunottiin! Onko mitään parempaa.....öööö...ei. 

Alkutalveen mietimme varmasti uutta tapahtumaa, sen verran mukavaa meillä oli! 

Anna K vieraili myös perjantaina kentän laidalla ja napsi meidän koirista huikeita kuvia! Kiitos Anna hurjasti! Nauti sinäkin: 
Heinäkuussa nappasin ruotsalaiset hoitoon mökille. 

Meillä oli Morgan (Meryl Crisp), Masa sekä Jimi. Sain myös siis mahdollisuuden tutustua Jimiin, johon minulla (valitettavasti) oli pieni ennakkokäsitys. Teen Jimistä kyllä oman blogin liittyen suunnitelmiin, mutta Jimi vei täysin sydämeni ensimmäisen vuorokauden jälkeen! Jos voi rakastua nuolella, se kävi. Jimiä käytin myös treenaamassa, joten sekin osuus on herätelty. Onpa mukava tyyppi - monelta osalta. 

Vietimme koko porukan, että omieni kanssa pari viikkoa mökillä. Ulkoilutin Canonia aurinkoisina päivinä joista saimme nauttia. Uimme ja lenkkeilimme lasten sekä koirien kanssa. Söimme hyvin ja koirat nauttivat myös loppu grilliruuasta. Tottakai.

Muutamia kuvia meidän kesästä vol 1.0. Toinen osuus lomasta on vielä tulossa. 

Agilityä on tehty koko heinäkuu. Sari ja Kiirus perheineen tekivät pisimmän tripin! Moravia Open Slovakiassa sekä Prague Party Tsekeissä antoi potkua syksyyn ja kokemusta ulkomailla kilpailemiseen; onhan radat vauhdikkaampia sekä selkeämpiä isoilla esteväliellä. Sarille ja Kiirukselle pari hienoa 0-tulosta matkalta. 

Ookke hakenut agilityssä ehkä eniten pohjakosketuksia huonoon ohjaajan takia, onneksi se ei Ookkea haittaa. Vielä olisi kuitenkin loppukuulle useita kisoja tulossa. Olen tykännyt kisata ihan hirmusiesti, vaikka kaukana on ne 0-päivät. Toki, kun se kohdalle osuu, se on luksusta, mutta ehkä sitä vanhentuu ja viisastuu ja nauttii vain yhdessä tekemisestä. IGn puolelle olenkin päivitellyt maailman muuttumista agilityn kohdalla. Huomaan nauttivani koirasta, jonka kanssa voin tehdä koko vuoden monipuolisesti eri lajeja ja jopa säännöllisesti niissä onnistua sekä menestyä. Huomaan nauttivani siitä, että koirani ei tarvitse viikottaista osuutta, vaan asioiden mieleenpainamista. Kuinka ihanaa. 


Heinäkuussa, viime viikonloppuna tehtiin myös hossinglaisten osalta netisytmatka tottelevaisuuden suomenmestaruuskisoihin! Tätä on suunniteltu jo Sallista lähtien, mutta toko kärpäsen liiskaantuessa kengän pohjaan, niin asia jäänyt aina ajatuksen tasolle. 

Nyt Mando (Mando) sekä Bertta kuitenkin seurajoukkueiden mukana matkasi lauantaina toko sm:iin kun ALO ja VOI luokat kilpailtiin. 

Bertta kilpaili toista kertaa VOI-luokassa (edellinen huhtikuussa). Perjantain kenraalit näytti vielä hyvää, mutta Perseilevä Pertti aka PerttiPerkele ilmestyi aurinkoisena päivänä Tuomarinkartanossa kehään. Bertta kyllä oli tehnyt loistavalla, cockerimaisella draivilla kaikki liikkeet, mutta esim  merkin kierrossa ajatus oli kiertää koko tuomariteltta. Jos voi tehdä jotain isosti, niin miksipäs ei! 

Bertta on ennenkin loistanut ajatuksilla. Huhtikuun kokeessa tunnarissa (tunnistusnouto) oli sitten tuonut kaksi kapulaa kerralla - myös oikean. Tuomarikaan ei osannut sanoa, miten asian tuomitsee - eihän sellaista säännöissä todeta. Nyt kuitenkin Bertta aiheutti enemmän 0-tuloksia, kuin mitä tuloksen saamiseen saa tulla, joten 133 ja risat eivät riittäneet tulokseen. Kokemusta ja hyvää mieltä! Tärkeimpiä. 

Mando kävi heinäkuussa tekemässä kenraalit ALO-luokkaan, ja pisteet jäi harmittavasti 0,5 vajaaksi. Nyt oli meno eri! Paikkamakuun sade toki vähensi pisteitä. Jälkikäteen voi jossitella: 10 paikkiksella Mando olisi ollut kokonaissijoituksessa ALO-luokan kolmas. Noh, aina on uusia kertoja. 

Mandon yksilösuoritukset kuitenkin olivat niin korkeat, että sillä hieno 1-tulos 175 ja risat. Hienointa oli kuitenkin nähdä kuvat koirasta ja ohjaajasta tekemässä yhdessä! 

Katso itse ja ihastele. Näihin Kia Rajalan kuviin ja tunnelmiin HGn jengistä Sanna. Kommentit

Suositut tekstit