Kausi purkkiin

Hossinglaisten saadessa kokeet käyntiin, ne päätettiinkin yhtä vikkelästi! Voi apua! Tuli lintuinfluenssa ja pelko sen leviämisestä kokeiden myötä, joten peruttiin SM:t, Mestaruudet, Derbyt ja jahdit. Kalenteri tyhjeni kertalaakista ja tulosten kerääminen jää varmasti ensivuoteen. 


Kalenterin tyhjeneminen toki tarkoittaa muiden lajien tulemista asemiin. Saadaan agilityä, näyttelyitä sekä tokoa. En tiedä, että jaettiinko nallekarkkeja siltikään. 

Kuopio ei ollut suosiollinen, voiko niin sanoa. Ehkä voi. Sanotaan se lintujen osalta. Ei ollut lunssakausi, mutta oli vain kehnot linnut, jotka varsinkin nuorten koirien kohdalla koituivat kohtaloksi. Oli sitä huonoa tuuria sekä onneakin Kuopiossa. Se mikä kuitenkin on osaltaan on parasta on se porukka ketä siellä tapaa ja kenen kanssa viettä iltaa. Parantaa maailmaa ja suunnittelee uusia koiria. Tai sitten kokeissa tapaa sellaisia hassuja yksilöitä, kuten Parkour-Tuupan, että koiria haluaa samantien. 

Lauantaina tulokset olivat viivasta kolmoseen. Kakkosista vastasi Ookke, Hiili sekä Muru. Kolmosesta Mocca, viivoista Bertta ja Mutku. 

Hiilillä soi korvissa replayna Samu Haberin "täältä tullaan maailma, täältä tullaan unelma. On Mannerlaatat paikoiltaa ja päässä hiukan huimaa. Aamu nousee, oon valmiina"  Pupu kevennys ja vähän pillistä läpi. Mitä se Hiili muuta kaipaakaan? 

Oooke taasen koppaili lintuja, otti yhden pudotuksen ja sai harmikseen heikot linnut. 
Sunnuntaina sitten lauantaina koppailut kostautui ja yhden sellaisen jälkeen omalta osaltaan riitti. Bertta taasen pisti uunit kuumiksi ja puraisi kyljet sisään, Mutkun viivaan riitti riistan karkoittamisen hakualueen ulkopuolelta. Tässäkin oli mannerlaatat poispaikoiltaan, kun maasto oli kysymysmerkki jonne koiran kanssa mentiin ja sellaiseksi se muodostui. Koira oli riistalla, mutta voittajaluokan sääntöihin vain liian kaukana. 
Mocca se pisti ääneksi josta luokkaa pudottava virhe puutteiden lisäksi. Murulle kävi Ookket ja pudotti riistan. Sunnuntaina Annalle riitti koppailut ja Anna nosti lakkia. 

Mutta onni oli sunnuntaina Bertan puolella ja Bertta teki hienojen riistatöiden osalta 1-tuloksen ja siirtyi voittajaan! 

 

Bertta on kyllä viimekokeiden aikana ollut aina "huonon tuurin" koira ja nyt se 1-tulos jos kenelle, niin Bertalle ja Heinille kuuluu! Hienoa! Olen niin ylpeä teistä! Bertan sisko Mutku sai VOI-2 tuloksen riistan pudottamisesta ja viimeinen ykkönen antaa odottaa siskon kohdalla. 
Jos vaikka vielä tänä vuonna?? 

Näin loppui kokeet. Olipa harmi. 
Vielä Metsästysspanielit pitää epävirallisena kokeet brittisäännöin Urjalassa, jossa Muru mukana. 
Toki sen ollessa epävirallinen, niin tuloksia sieltä ei saa. Kokemusta ja sitä fiilistä! 

....

Toisena aktiivisena oleva agility on tehnyt nousua useiden koirakoiden kohdalla ja vuoden alkuun on tehty siihen ura-aloituksia. Nykyään kisojen aloittaminen vain agilityn suhteen menee myöhemmäksi ja myöhemmäksi, kun on juoksarit ja kaikenmaailman eri käskyt. Hiljaa hyvää tulee! 

Kävin myös päivittämässä omaa blogiani, josta löydät paljon kyseiseen lajiin saapuneita päivityksiä, koska yksi tärkeä asia on ollut Suomen Mestaruus kultaa joukkueessa! 

 

Stiilin astutussuunnitelmat on muuten herätetty henkiin taas! 
Ai miksi tein niin? No, koska edelleen haluan nähdä sen seuraavan polven. Ollaan Ankin kanssa mietitty uroksia. Miten sitä on niin onnellisessa asemassa, että saa tehdä omien koirien kasvattajien kanssa näin tiivistä yhteistyötä! Miten etuoikeutettu on, kun saa kuulla tärkeitä mielipiteitä ja ajatuksia. 

Stiilille on nyt luonnetesti varasijalle ja joulukuussa messarin jälkeen selkäkuvat. 
Juoksuja odottelen keväälle, joten mikäli olet tehokasta braccoa vaille, niin laita viestiä. Seuraahan meitä ig:ssä ensiksi. 

Kommentit

Suositut tekstit