Luopumisen tuska ja uuden alku

Keinutuolissa istuessani pari viikkoa takaperin, mukavan päivän jälkeen sain mesengeriin viestin kuinka Miksi, Sallin sisko oli jouduttu lopettamaan. Sydämestä otti ja henki salpaantui. Äkillinen poismeno kosahti kovaa. 

Meillä on Tiinan kanssa aina ollut tapana jutella aamuisin, siis todella aamuisin, messengerin kautta niitänäitä ja tiesin, että Miksin poismeno oli ollut todella akuuttia, koska Tiina ei ollut sanallakaan puhunut asiasta aiemmin. Miksin vei kasvainmuutokset, jotka aiheutti koiralle tuskaisia kipuja eikä tulevaisuus olisi ollut parempi. Kovaan käyttöön tehdylle koiralle suotuisampaa oli päästää koira pois tuskistaan, mutta miten pahaa se onkaan. 

Melkein 9-vuoden aikana saatiin Tiinan, Miksin ja Sallin kanssa kokea monia ikimuistoisia hetkiä. En olisi ilman Tiinaa, Juhaa, Muuta, Jokua ja Miksiä ollut Sallin kanssa siinä missä olen nyt, varsinkaan SPME-kokeiden osalta. 

Miksin ja Tiinan innoittamana aloitin myös SPME-kokeet ja koska Miksistä ei luuston takia saatu jalostukseen narttua, sain Fieldlan - tarinaa jatkaa Sallilla ja Hossingin osalta. Sekään tarina ei olisi ollut mahdollista ilman Miksiä. 

Kiitos Miksi kaikesta. Tuntuu, kuin olisi menettänyt yhden omistani. Tiinan ja Juhan suruun en voi samaistua, vaikka samaa surua käymme. Arjan laulama, Reino Nordinin laulu sopii tähän. Kyyneleet virtaa. 


Kovalevyltä löysin mahtavia kuvia elämästä, jotka saimme kokea yhdessä. 

Derby 2013. Ylhäällä Miksi, Ahto ja Salli. Alhaalla Muu ja Joku. 

Tuoreet Käyttövaliot, sisarukset Salli ja Miksi 

Kun Miksistä tehtiin Cockerimestari Joroisilla <3 


Puolet näistä on poissa. Ahto Salli, Miksi ja Musti. Mukana jatkaa vielä Sallin ja Mustin lisäksi Aatu. 

Miksiä lähetetään pitkään noutoon Tahkolla vuosia sitten 

 
Nuorina ja kokemattomina <3 Vesityötreenit varmaan 7,5v sitten 

Kiimingissä melkien 8v sitten. Miksi ja Salli

 
Kirkkonumella 



Toukokuussa Fieldlan/Hossing jatkaa uutta tarinaa, tälläkertaa ruotsalaisten voimin. 
Hossing-perheeseen saapuu kaksi urosta ja Tiinalle ja Juhalle narttu. Näitä yhdistelmiä on odotettu jo viimevuoden puolelta ja mielenkiinnolla odotamme mitä näistä tulee. 

Olen vuosien aikana saanut ystäviä varsinkin Ruotsista ja näiden ystävyyksien ansiosta saan nyt mahdollisuuden koirien tuomiseen Suomeen! 

Hunters Guildsin kennelistä, Marika Mogelindilta saapuu toukokuun alusta Briarwisp Bomber af Gun Choice - Hunters Guils Benelli yhdistelmästä (katso tästä cockerdatabase) uros Anja Lintuselle ja 
Kennel Merylistä uros yhdistelmästtä Flushpointi What A Risk - Meryt Black Mohair (katso tästä cockerdatase) Mika Jyrköselle sekä narttu Tiinalle ja Juhalle. Molempien koirien suvut sisältävät terveitä ja koepalkittuja (käyttövalioita) koiria. Lähtökohdat helppoon kouluttamiseen sekä tulevaisuuteen ovat siis mahdollisia. 

Olen todella onnellinen yhteistyöperheistä, heiltä saadusta luottamuksesta koiran hankintaan sekä mahdollisuudesta ehkä käyttää kyseisiä koiria jalostukseen. Osaltaan on myös hienoa, että mahdolliset narttujen omistajat pääsevät tutustumaan uroksiin. Mukavaa yhteistyötä puolin ja toisin. 

..................

Mietit varmaan myös, että mitä Hossinglaisille kuuluu? 
Voin kertoa, että todella hyvää! Olen pitkälti siirtynyt instagramin puolelle, jossa myös kasvatit ovat aktiivisia. Hiilin pennut ovat todella aktiivisia agilityn suhteen ja Karkin pennut taasen noutojen suhteen. 
Ensiviikonloppuna Metsästysspanielit ry. järjestää noutokoulutuksen Tomi Sarkkkien osalta ja siellä oppia ovat hakemassa Sturan, Kiirus ja Junnu eli kaikki Hiilin lapset sekä Karkin lapsista Mando sekä Chico. 

Nyt kevään tullessa,  ollaan aloiteltu hakukuviota, että noutoja myös kaikkien osalta. Kokonaisuudessaan olen ollut todella tyytyväinen molempiin yhdistelmiin, on ollut todella hienoa seurata edistymistä.

Muutamia kuvia edeltäviltä viikoilta, kun ollaan ollut treenaamassa.

 
vas. Mando, Armas (Mustela), Salli, Ookke (Callis), Karkki (Piper), Muru (Musa)

Treenaamassa Porvoossa. Mukana Mando, Armas, Muru sekä Chico (Maximus)

Sturan (Sensus) 

......................

Bracco Italiano pentuja laitetaan alulle ensi syksynä, Stiilin (Kinkun) seuraavista juoksuista. 
Uros valinta on vielä auki. Suomessa yksi ja tsekeissä yksi. Haaveissa helposti kouluttava perhekoira. jonka kanssa voi monipuolisesti harrastaa metsästystä, tokoa, agia, rally-tokoa sekä näyttelyitä. 



Kinkulla oli juoksut nyt ja siksi menemme seuraaviin. 
Lisätietoja löydät "suunnitelmissa". 

Tässä vielä instagram - tilit, jotka ota seurantaan: 
  • Hossing - kennel @hossingkennel
  • Hossing Sensus - @sturanthedog
  • Hossing Saluto - @kipazu
  • Hossing Supero - @porrikka
  • Hossing Mando - @mandothewocker
  • Hossing Marmor - @mocca_and_springers
  • Honssig Musa - @karkkimuruwockers
  • Hossing Mustela - @armastheone
  • Hossing Primus - @teemu1rytkone

Kommentit

Suositut tekstit