Cockerimestaruus ja Derby 2020

 
Hiilistä (Hossing Pax) leivottiin lauantaina Soinissa Cockerimestari 2020.
VOI 1-tulos ja 90p. Arvostelevana tuomarina Timo Ritola ja YT:nä Juha-Pekka Väänänen. 
Hienoa mestaruus kolmikon tulosta toi Tiinan & Mutkun (Hossing Carus) hopea sija VOI 1 80p. 

Koearvostelun suoritti lauantaina (toiselle ryhmälle) Cappe.  


Hiilin kanssa tehty paljon työtä joka toi nyt palkinnon. Oikeista naruista vetäminen ollut hankalaa ja osaltaan Hiili tarvinnut myös aikaa. Sen röyhkeys puskea lintuja ilmaan johti helposti peräänmenoihin kun pysähtyminen ei ollut niin varma. Röyhkeys on kuitenkin aina ollut Hiilin valttia. Se on lisäksi äärimmäisen vahva noutaja. Sillä on aina 110% markkeeraus eikä sivusilmälläkään kysele lupaa ohjaajalta. Se puskeaa jokaisen ryteikön läpi ja helposti noudoissa painaakin 100m yli. 

Tunteiden purkauksilta en pystynyt välttymään palkintojen jaossa. Tunteet tuli syvältä sydämesstä ja erittäin otettu tuomareiden arvostuksesta Hiiliä kohtaan.

Teemu & Ruu (Hossing Primus) starttasivat myös, mutta muutaman teknisenvirheen takia, Teemu päätti nostaa lakkia ja tulokseksi VOI - 



Sunnuntai

Sunnuntaina kokeiltiin Derbyä, joka on tarkoitettu alle 2v koirille tai 2v täyttäneille joilla kyseinen koevuosi on ensimmäinen. Mukana Derbyssä pentuesisarukset Ookke (H. Callis), Bertta (H. Crisis) ja Mutku. Mutku toki viimevuonna starttasi derbyssä, joten osallistui nyt kilpailunulkopuolisena, sillä koirakko paikkoja oli saatavilla. 

Mutku aloitti ja lopetti nopeasti. Fasaanikukko ei Mutkun ylösajo yrityksistä aikonutkaan lähteä lentoon puskasta. Tilanne ehkä turhautti koiraa ja lopputulemana noudon tuliaisena oli riistan siiven alaosa rikki. Koira suljettiin kokeesta. Mutkulle tulokseksi VOI - 

Bertta on jo ensimmäisillä luovilla kierrosta ja teki muutamia noudon pudotuksia. 
Toisella erällä Heini unohti kriittiset sanat "muista pitää koira lähellä" ja niin Bertta karkoitti linnut reilusti hakualueen ulkopuolella jätättäen ohjaajan. Tuloksena siis kokeen keskeytys tuomarilta ja Bertalle tulokseksi AVO - ja Heinillä jäi hampaankoloon paljon. 
Nyt siis ei puhuttu koiran virheestä, vaan ohjaajan hitaasta herätyksestä puhaltaa pilliin :) 

Ookke teki ok suoritusta. Noudot oli Ookkella myös huonot, ylösajoja kaksi (joista molemmista riista). Haku oli hyvää, räjähtävää ja vauhdikasta. Ookke kilpaili itsensä myös runn-offiin ja oli lopullisissa sijoituksissa kolmas!! 


Voittoon: Elina ja Pekko, toisena Juho & Toivo.  

Uskomattoman hieno viikonloppu! 
En oli hurjissa toiveissakaan uskonut tälläiseen. 

Aiemmin ei ole pentuesisarukset Cockerimestaruutta tehneet ja eikä ole Mestaruuksissa palkittu näin useasti saman kasvattajan koiria. Hienoja yhdistelmiä ja tästä on hieno jatkaa myös eteenpäin. 


Viikonlopun Hossing - koirat vas. Ookke, Bertta, Mutku, Hiili ja Ruu

Ja juu, Hiilillä ei ole pentuja tulossa. Ensivuonna Derbyssä starttaa lisää hossing-koiria, joten katsomme sitten. 

Kommentit

Suositut tekstit