"En hanki enää mitään muuta rotua"

Hiilin pennut täyttävät kohta 8kk ja Karkin pennut ottavat puolen vuoden rajapyykin vastaan. On ollut hienoa seurata koirien kehitystä. 

Kaija Koo laulaa laulussaan "Onnelinen loppu" Vasta kun sä tulit minun tarinaan,on jokaisella sivullani tarkoitus. Sä saat mut luottamaan, että luet mut loppuun. Mun koko sydän sinut tähän haluaa. Olet minun peloilleni karkoitus, Sä saat mut uskomaan onnelliseen loppuun, Sä oot minun kartta ja kompassi. Eksyn jos et jää siihen viereeni" 

Olen monta voimaannuttavaa viestiä saanut molempien yhdistelmien uusilta perheiltä kuinka rotua ei enää halua vaihtaa tai, että kyseisen koiran tulo perheeseen on ollut hienointa mitä vähään aikaan on tapahtunut. 

Valitsen pentujen perheet pitkälti metsästyksen, että harrastusmotivaatioiden kohdalla, mutta koiria mennyt myös tuttuihin perheisiin, joissa ei harrasteta mitään muuta kuin aktiivisen perhekoiran elämää. Muutamat koirat olen myös myynyt ns. ensikoiriksi, koiriksi joissa ei ole ollut koiraa aiemmin ollut perheessä, mutta kokemusta koirista ollut. Käyttölinjainen cockeri ei ole välttämättä helpoimmaista päästä, mutta Karkin pennut ovat olleet todella helppoja kouluttaa, joten ns ensikertalaisillakin on ollut suhteellisen helppoa. Hiilin lapset ovat muutamia harmaita hiuksia aiheuttaneet. 

Kaikki koirat ovat monipuolisesti tehneet jo paljon! On ollut hienoa nähdä niistä videoita, että kuvia erilaisissa harrastuslajeissa, että perheen arjessa. Eniten olen aina iloissani uusista ystävyyssuhteista joita olen koiraharrastusten, että kasvattamisen myötä olen saanut. 

Vajaa kuukausi sitten käytiin Hossing/Fieldlan/Meryl jengillä Ruovedellä kaverijahdissa, josta viimevuonna lähti ajatus. Oli ihan huikea viikonloppu mahtavassa seurassa, tästä tulee varmasti meille tapa!  

 
Hossing-jahdissa meillä oli yllä olevat koirat ylösajavina sekä noutavina. Saalis oli siis taattu! Vas. Ringo, Morgan, Muu, Miksi, ylh. Lili, Tilly, Kessu, Ruu, alh. Karkki, Bertta, Hiili, Salli ja Ookke. 

Koska lukijoita kiinnostaa tietysti miten Hossinglaisilla menee, tässä sulle tietoa, niistä kaikista: 

Salli X Morgan 

Ruu: 
Käynyt syksyn aktiivisesti Teemun ja spinregereiden kanssa metsällä. Vajaa viikko sitten kävi Metsästysspanielit ry. mestaruuskokeessa (epävirallinen) jotka kilpailtiin brittisäännöin. Sai CERT;n ja oli kuuden parhaan joukossa ainoana cockerina. Starttaa parin viikon päästä Cockerimestaruudessa. Viimeinen 1-tulos KVA-arvoon on siis metsästyksessä.

Karkki:
Kilpaillut aktiivisesti agiltiyssä Annan kanssa hakien podium-paikat melkein kaikista starteista. Ottanut tuntumaa myös lainakartturilla. Viimeinen nolla puuttu 3-luokkaan. Paimentanut koko syksyn kartanoilla ja "lensi ulos" melko vikkelästi, kun lähti  paimennusmoodin samaisista mestaruuskokeista missä Ruu oli. 
Hiili: 
Nousi vihdoin ja viimein 3-luokkaan agiltiyssä reilu kuukausi sitten ja teki AVO1 tuloksen vesilintukokeesta. Starttaa parin viikon päästä VOI-starttinsa Cockerspanielit mestaruudesssa

Salli x Acke

Bertta: 
Kävi vesityökokeen suorittamassa mallikkaasti läpi. Paimentanut koko syksyn myös ja starttaa parinviikon päästä Derbyssä. Tokoa puoliaktiivisesti koko kesä-syksy ja varmasti vielä tämän vuoden puolella AVO-luokka. Heinin kanssa myös ensimmäiset pudotukset ja noudot! 

Mutku: 
Kävi Inarin SPME-kokeessa hakemussa kokemusta. Tulokset jäivät VOI viivoiksi sillä lintutilanteita ei saatu. Aktiivisesti ollut metsästyksessä. Cockerimestaruudessa myös Mutku! (kuva Tiina) 

Ookke: 
Kävi Bertan kanssa samaisissa vesityökokeessa hakemassa leiman SPME-passiinsa. Useasti käynyt jahdeissa ja agilityä tehnyt aktiivisesti ja on nolla-tulosta vaille 2-luokkalainen. Bertan tavoin starttaa Derbyssä. Näin ollen viikonloppuna starttaa yhteensä 5 Hossing-koiraa!! 

Mauri: 
Mauri vieraili linnuilla pari kertaa mukana sorsa-ajossa. Maurin herneet löi hyvin yhteen ja Mauri on mahtava! Muuten Mauri vallannut sohvaa ja pitänyt huolta pupu-livestä sohvan kulmalta. 

Hiili x Lacu

Junnu: 
Junnu on aloittanut Nina Mantereen toko-kurssin ja tehnyt pieniä aksajuttuja. Yhdessä ollaan treenattu metsästyshommia ja herneet kohdillaan myös niissä asioissa. 

Sturan: 
Sturan kulkenut Junnun mukana samoissa harrastuksissa. Käyvät vuoroviikoin Ninalla ja metsästyshommat on myös Sturanilla hallinnassa! Huikeita noutajia pojat ovat ja tapa miten käyttävät tuulta! 

Kiirus: 
Hiilin ainoa tytär ei jää veljiensä varjoon! Käy säänöllisesti Elina Jänesniemien treeneissä ja handlaa metsästyksen osuudet loistavasti! Rakenteellisesti Hiilin lapset jäävät odotettua pienemmiksi, näistä ei siis kovin isoja tule. Myöskin todella kivat turkit jäi! 
 

Karkki x Brexit

Muru: 
Muru on kulkenut aktiivisesti äitinsä jalanjäljissä. Tokoa ja metsästystä. Sushukkien kiusankappale. 

Mocca: 
Jos Muru kulkee äitinsä jalanjäljissä, Mocca seuraa perheen springereitä. Metsästysjuttuja, agilityn alkeita ja vähän ehkä tokokärpästä. Omistajansa työssä mukana liikkumista perhetyössä ja arjessa aktiivnen perhekoira. 

Milla: 
Pohjoisen tyttö on päättänyt olla isona isännän sorsien noutaja, sen verran hienoja ovat Millan noudot. Lisäksi viettänyt aikaa TORKK:n hallilla tutustuen estehyppelyyn.  

Oreo: 
Aikoo kasvaa isona myös isäntänsä metsästyskoiraksi, sen verran nättiä menoa myös Oreolta. 
Pitää pehmeää paikkavarausta perheen saksanseisojan vieressä ja jättänyt Barbien kädet sekä tytön hameenkulman rauhaan. 

Sulo: 
On edelleen pitänyt isäntänsä pikkurillin ympärillä ja emäntänsä liikkeessä etätyössä. Käynyt opiskelemassa metsästyskoiran arkea yhteisten kavereiden kautta. Aikoo olla ensi syksynä sorsapassissa. 

Armas: 
Päivittää aktiivisesti somessa ig-tiliään (armastheone), mutta someilultaan harrastaa tärkeänä olemista, kuten lasten harrastuksiin viemistä, ulkoilua sekä taistelua vesihirviöitä vastaan. Kaikenlisäksi kerkeää myös vapaa-ajallaan tokoilla ja tehdä metsästysjuttuja. 
Chico
Chico pitää hossinglaisista kaupunkilaispojan meininkiä yllä ja tutustuu päivittäin citykaneihin. Chico kuitenkin hienosti koulutettu ja yhteistyö jokaisen perheen kaksijalkaisen kanssa on taitavaa! 

Mando 
Porukan pienin on pieni tokotykki jonka videot tokosta ihastuttaa somessa. Mando on Armaksen tavoin kuralätäkköuija ja mahdoton menijä, oikea veliveitikka! Mando on myös lapsinero noudoissa ja Mandon suussa pysyy kaikenlaiset tokoesineet! 

Kommentit

Suositut tekstit