ikää kertyy

Hiilin pennut täyttivät juuri puolivuotta ja Karkin 4kk. Miten aika meneekin vauhdilla, ihan käsittämätöntä!
Vaikka näistä metsästyskoiria ei tulisikaan, niin pohjatyöt on kaikkien osalta tehty metsästykseen tähtääviksi. Tämän tyylisen rodun pohjatyö pentuna vaikuttaa isolta osalta siihen minkälainen siitä tulee aikuisena. Hallittavuus on kaiken a ja o. Sitä näiden kanssa on tehty erimuodoissa, erilaisin treenein. 
Koirien ollessa vajaa 6kk on yleensä pennun hampaat vaihtuneet ja sen kanssa voi alkaa panostaa enemmän tavoitteellisempaan treeniin. Kuvassa Kiirus tekee noudon palautusta Sarille. 
 Pennun rakenteellinen kehitys on pitkään keskeneräinen, mutta aivotoiminta nämä kyllä tarvitsevat. Metsästyskoiran treenaus onkin siitä niin mukavaa, että treeniä voi tehdä erilailla, erilaisin haastein. Muisti- ja markkeerausreeniä noudoilla, hakua erilaisin variaatioin sekä ylösajotreeniå. On myös mielenkiintoista huomata, että vaikka kuinka ahne spanieli onkin, niin toiminta tulee tärkeämmäksi osaksi palkkaamisessa kuin ruoka. Monet ihmettelevätkin, että suostuuko se koira tekemään kanssani, kun ruoka ei kelpaa. 
Kooltaan Hiilin ja Karkin pennut ovat toistensa vastakohtia painoissa erityisesti. Hiilin pennut painavat nyt vajaa 10kg, kun Karkin pennut ovat jo summat ylittäneet. Onkin helpompi ja parempi katsoa koiran rakennetta sekä kokonaisuutta kuin painoa. Lihasta näistä löytyy, joka onkin iso osa painoa. 
Kaikki pennut ovat vierailleet koko kesän ajan eripaikoissa. Ne ovat hermoiltaan todella kivoja! Eivät stressaa, eivät ääntele eivätkä todellakaan sählää. Kenelläkään ei ole ollut mitään mistä olisin huolissaan jalostuksellisesti (purentaa, ääniherlkyyttä, egoilua, allergiaa), ne ovat kaikki sopeutuneet loistavasti perheisinsä ja ovat rakkaita lemmikkejä. 
Iloisin olen myös perheiden koulutuksesta mitä ovat tehneet, erityisesti ensikertalaisen perheissä. Koirien kanssa on tosissaan työskennelty ja toimittu. Hienoa työtä kaikki!! 
Pari viikkoa sitten käytiin Ookken ja Bertan (Salli&Acke) suorittamassa vesityökokeet hyväksytysti. Nyt on mahdollisuus startata SPME-kokeissa. Toivottavasti korona-aika ei tätä mahdollisuutta pilaa ja päästään kokeisiin!! 

Kommentit

Suositut tekstit