Meillä on uusi Derby-voittaja

Toissa viikonloppuna käytiin Soinissa, viimevuoden tapaan ratkomassa cockerimestaruudet, että Derby-voittajat. Tänävuonna tuomareiksi saapuivat Ruotsista Olle Johansson ja Tordbjörn Augustinsson (kennel Ah-Tib's). Oli ensimmäinen kerta, kun en itse päässyt paikalle. Välillä onn vain valittava perheen ja harrastuksen väliltä ja nyt 4-vuotias meni edelle.
Tavoitteena oli myös lähteä viikonloppuun Hiilin kanssa, mutta kun en sopivasti saanut Hiilille onnistumisia, siirsin Hiilin startit seuraavaan vuoteen.

Viikonloppuna starttasivat Ruu (H. Primus) sekä Teemu ja Mutku (H.Carus) sekä Tiina.
Käytiin perjantaina Tiinan, Juhan, Miksi, Sallin ja Hiilin kanssa ennakkoon vielä jahdissa, jossa Mutku pääsi hommin. Taisi olla porukan kiltein :) muut vähän possuilivat, joten Mutkun viikonlopulle tuli hyv startti ja mieli lähteä kokeeseen!

Mutkun ikä kokeeseen oli 1v ja 8kk. Nuori koira siis koiran iässä.
Olen aina ollut kaikissa lajeissa sitämieltä, että paras ikä on startata nuorella koiralla. Sanonta "vanha koira ei opi uusia temppuja" pitää hyvin paikkansa, varsinkin hallittavuuden lajeissa. Vanhemmalle koiralle on päähän pinttynyt useita possuiluja sekä opittuja tapoja, joiden unohtaminen on toisinaan vaikeaa. Nuori koira taasen on kuin avoin kirja, jota voi kirjoittaa elämänsä ajan. Siitä kirjasta ei possu-olemusta löydy!

Ruu otti viikonlopun aikana vähän ehkä possu-asenteen - uskon, että Ruu tiesi mitä tekemässä, olihan tämä paikka jo edellisestä vuodesta nähty. Lauantaina pomppuja sekä väliinjättö pisti Teemulle leikin poikki, sunnuntaina pompuilla Teemu jatkoi VOI2-tulokseen.
Nämä pikkupossuilut tai isosikailut kyllä on Sallin verissä voimakkaasti. jopa ehkä naurettavan paljon.
Kimi Räikkösen slogan: "leave me alone, i know what i´m doing" kuvaa ehkä parhaiten Sallin jälkeläisiä...lajissa, kuin lajissa. Tämän koki Annakin eilen noutajien a-kokeessa.

 

Mutku sen sijaan tätä slogania ei nuorella iällä ole vielä ottanut käyttöön  - hyvä niin! Ehkä parin vuoden päästä. 

Lauantaina Mutku starttasi ensimmäisen kokeensa. 
Nuoren koiran tehdasasetukset eivät olleet täysin kohdallaan ja ylösajotilanteissa, hämmentyneenä Mutku liikkui Tiinaa kohti. Tuloksena AVO2. 

Sunnuntaille masterdataa oli ladattu Mutkun päähän eikä liukumisia enää havaittu. Päivän korkein 1-tulos (AVO1 90p) takasi Mutkulle ja Tiina Derby-mestaruuden vuosimallia 2019!! 

  
kuva Tiina Karlstöm 

Mutkun voitto toi Derby-koirien tuplamestaruuden Hossing-kenneliin. 
Kipinähän tästä syntyi! Jopa niin, että Heikki ilmoitti ensivuonna kokeessa starttaavan myös Maurin. Tämä olisi hienoa!! 

Olen usein kertonut kuinka iloinen olen ollut tähän yhdistelmään! 
Olen tykännyt ihan himuisesti näiden koirien ominaisuuksista sekä kouluttettavuudesta. Pieniä taskuraketteja tosissaan! Tiina kertoi kuinka Mutku oli erässä riistatilanteessa tullut jopa niin vauhdilla (ei kokeessa), että riista oli tipahtanut matkalle eikä koko koira ollut edes tajunnut tätä! Kun Tiina oli koiralta sitten kysyny, että "unohtuiko jotain?", niin Mutkun ilme oli ollut sanoinkuvaamaton! 

Kasvattamisen iloja on nähdä yhdistelmien tulos ja jo nyt voin sanoa, että tämä on onnistunut! 
Kitios Tiinalle tämän yhidstelmän suunnittelusta ja Hurjat onnittelut Derby-voitosta! 

 
Mutku. 

Kommentit

Suositut tekstit