Hei, Sulle! Pitkästä aikaa



Mä olen meinannut unohtaa koko blogin.
Musta on tullut some-kasvataja, joka tykkää nykyään oikeastaan vain instagramista. Osaltaan tämä ehkä johtuu siitä, että tietokoneeni on ollut mäsä. En tykkää sen käyttöjärjestelmästä, joka aiheuttaa sen, että blogin päivittäminen on tuskaa.
Nyt kuitenkin laitoin sormet ristiin ja toivoin, että sotaratsuni - Chromebook - heräisi eloon ja niinhän se tekikin!! Tämä kone on ihana...ainoa vain, että olen kaatanut kahvit näppäimistölle, jonka takia osa kirjaimista uupuu. Bluetooth langaton näppäimistö heräsi onneksi siinä, missä konekin henkiin ja näin ollen saamme blogin taas hereille!!

Edellinen päivitys koski astuttamista. Sitä hetkeä me odotellaan edelleen. Stiili kylläkin juoksi, mutta Kinkun pennut ovat tulevaisuuden suunnitelmia. Hiili eikä Salli ole juosseet, eikä Karkkikaan enää mitään valejuoksuja edellisten päälle. Astutuksia odotellaan siis edelleen.

Juoksujen odottelu onneksi mahdollistanut kokeet, että kisat ja aktiivisen treenaamisen <3
Olen saanut fiilistellä niin omia, kuin kasvattienkin menoa! Miten sitä tuleekaan niin iloiseksi, kuin kasvattien menestyksestä! Työn palkitseminen <3


Agilty: 
Estehyppely ollut Sallin, Hiiilin ja Karkin laji viimekuukausina. Sallin nollaputki katkesi syyskuussa eikä olla niin helposti enää sinne palattu. Tullut helposti sellaisia säälittäviä pikkumokia, jotka ärsyttäneet takaraivossa.

Heikillä käynyt Hiilille ihan samoin! Heikillä ehkä sitten harmitus nousi jo siihen asti....vitos-putki ollut jatkuvaa, että ilmoitti että saan ohjaa Hiiliä x-ajan. Ollaan käyty sitten Hiilin kanssa Strömforsissa Taija Mäkelän treeniviikonlopussa, että Akatemialla Juhan opeissa. Olen yrittänyt saada Hiilille aivojumppaa este-erottelussa, että estehakemisessa. Mua inhottaa estelinjojen puhumisesta. Mä en koskaan ala sille hifistely tasolla :D Mun mielestä hyvä estefokus ja hakeminen tukee enemmän koiran linjoja, kuin ohjaajan ajattelu. Juha viimeviikolla kehui ihan hirmuisesti Hiiliä ja sen kehittymistä. Eniten haastetta tuottaa tällähetkellä ohjaajan juoksuliike. Hiilissä näkee hyvin, kun liike vie, Hiili tulee perässä - lukitsematta mitään mitä matkan varrella on. Karkki ja Anna sen kuitenkin osaavat. Katselin heitä samaisissa Juhan treeneissä hymyssäsuin, kuinka tekevät yhdessä <3



Muistan, kun Annalle sanoin aikanaan juuri estefokuksen opettamisesta ja siitä, että ikä tuo koiralle aina varmuutta tekemiseen. Viime viikolla tämä näkyi loistavasti! Reilu kuukausi sitten saivat myös ensimmäisen LUVAn. Annan ja Karkin motto ollut koko agiltiyuran, että "ei ne nollat, vaan ne palkinnot". Nyt onneksi saatiin myös niitä nollia.

Agilityn puitteissa Ookke yllättänyt osaamisellaan <3 Se ei ole agiltiyä montaa kertaa tehnyt. Vahvistanut juuri vain fokusta. Se on jännäcockeri, sillä en ole ennen tavannut vastaavaa. Sillä on todella kova kiihtyvyys ja suoranopeus. Se on synnynnäinen kokoaja ja sen moottori on käsittämätön. Se kestää toistoja ja oppii kerrasta. Toivon todella, että pääsisimme sen kanssa kisaamaan vielä tämän vuoden puolella! ''



Iloisin estehyppelijä on kuitenkin ollut Hätä. Se aloitti hyppelyn Oton kanssa ja kisasivat Uudellamaalla järjestetyn junnu-cupin (alle 17v lapsille ja nuorille pidetty) kolme osakilpailua ja sijoittuen koko osakilpailusarjan neljänneksi
Nyt on Hätä tiputettu 1-luokkaan ja voivat alkaa kisaamaan Oton kanssa. Heillä yhteinen kisa on jo tulossa.

Toko: 
Heini ja Bertta ovat olleet mun ja Ookken treenikavereita viimeiset viikot. Heillä oli tavoitteena startata tokokokeet nyt ja sen myös tekivät!
Ei tarvinnut toista kertaa virkkua avata alo-luokkaan. 185pistettä ja ALO1 tulos ensimmäisestä kokeesta. Bertan suoritusvarmuus oli kokeesssa hyvä. Kapulan pito oli ainoa, joka me tiedetitin vaikeaksi, sillä Bertta innostuu helposti kaikesta missä pitäisi olla paikoillaan. Se aiheuttanut myös kapulan kolistelun hampaiden välissä. 
Ookkelle, Sallille ja Karkille on katsottu tokokalenteria jo.


Metsästys: 
Käytiin kartanolal treenaamassa Hiiliä kokeeseen ja Hiilin possuillessa vaihdettiin Mäntsälän spme-kokeeseen Salli. Itse olin kyseisen viikonlopun leireilemässä, joten Heikki kävi Sallin kanssa kokeessa. '
Tuomarina ruotsalainen Royne Svensson, joka Sallin arvostellut aiemminkin.
Ensimmäisessä ylösajossa tuomarit ja ampujat miettivät linnun mahdollista pudotusta, päätyivät siihen että ei tippunut. Luoksetulossa Salli oli toista mieltä ja päätti lähteä katsomaan pudotuspaikkaa joka laski palkintosijaa 2-tulokseen. Hienot noudot ja erien aikana parantunut haku nosti pisteet 82.
Huomenna Sallin kanssa matkataan Janakkalaan, Wanantakaan kartanolle jossa kilpaillaan britti säännöin Metsästysspanielit ry mestaruus. Ihan huikeaa, vaikka osaan jo nyt sanoa, että olemme mahdollisesti ulkona aina nopeasti :D Salli, kun osaa possuilla.
Sunnuntaina samaisessa paikassa treenataan la koiria, mutta poikkeuksellisesti osallistun päivään Hiilillä. Sunnuntaina vielä sorsastuksen aloitukseen. Vähän myöhässä meidän sorsat, mutta tulivat kuitenkin. Sinne mukaan lähtee Salli ja Stiili. Stiilille tavoitteena on koeura nyt syksyllä starttaavaksi.

Näyttelyt: 
Kouvolasta Stiili kävi suomalaiselta tuomarilta hakemassa H:n - kaikki oli huonoa, Haminasta KV-näyttelystä napsahti PN2, SERT ja vara-Cacib, joka muuttunut Cacibiksi. Stiili ilmottu Messukeskukseen Voittaja2019 päivään ja Ruotsin Hundmässäniin. Me ollaan ISOJEN näyttelyiden porukkaa.

Tässäpä pikkupyrähdys.
Herätetään blogi henkiin!

Kommentit

Suositut tekstit