Talo täynnä käyttöspanieleita, myös etänä

Olen aina sanonut, että käyttöspanielieita voi olla kuinka paljon vain! Ostaessaan uuden, ei tarvitse uutta ja isompaa autoa, tai suurempaa sänkyä tai isompaa pihaa - niitä tunkee pieneenkin tilaan paljon ja koskaan niitä ei ole liikaa. Muutamien päivien ajan meidän isoon kotiin on mahtunut 15 käyttöspanielia ikähaitarilla vuorokausi - 12v. Etänä menee vielä kolme lisää! 

Viikon päästä vähennän summaa kahdeksalla, kun Kiiruksen lapset muuttavat uusiin koteihin. Toukokuun puolessa välissä Moccan nelikko myös lähtee. Etänä kasvaneet muuttavat uusiin koteihin huhtikuun puolessa välissä. Seuraavia odotellaan sitten pari vuotta ainakin eteenpäin. 

Masa - Kiirus:  

Kiirus hoiti synnytyksensä plussapallona eikä kertonut tulevasta synnytyksestä mitään! Alku oli vauhdikas mutta tasaantui ensimmäisen jälkeen. Kiirus ei pedannut, ei leikkinut äti-fiilistä eikä kantanut murhetta lähestyvästä synnytyksestä - Kiirus yllätti meidät kaikki. Sarilla syötiin Tanelin laittamaan peuraa ja kurkittiin välillä kylpyhuoneeseen - taas tuli yksi. Seitsemän jälkeen Kiirus muuttui ja totesi, että tämä oli tässä. Röntgen sanoi meille kuudesta. Saatiin yksi extra. Lopputulos oli 5 urosta ja kaksi narttua. 

Ensimmäisen viikon pennut asuivat Sarin luona suunnitellun vapaa-ajan takia ja sitten koko kööri muutti Nummisiin. Pentuhuone oli hiljainen ja Kiirus hoiti tunnollisesti. Jokainen sai tasaisesti maitoa ja nautti elämästä jalat kohti kattoa. Reilun kahden viikon iässä 7 kääpiötä alkoi ottamaan jalkojaan alle ja 3viikon iässä pentulaatikko jäi taakse ja pentuhuonetta rajattiin aitauksella. Maailma kasvoi viikko toisensa jälkeen ja 5-viikkoisina ne muuttivat poikkeuksellisesti olohuoneeseen Moccan muuttaessa meille. Koko alakerta oli heillä käytettävissä. Uudet perheet vahvistettiin näille vajaa 3-viikkoisina. 

Pennut saivat myös kiinteää ja he olivat pohjattomia. Pullan perässä istuivat 6-viikkosina ja tuijottivat 40min ajan aidan toisella puolella olevaa luun syöjää taukoamatta. Sirutukset hoidettiin reilu 5-viikkoisina ja uudet omistajat kävivät katselamassa säännöllisesti, kuten myös Masan perhe. 

Nyt he viettävät viimeisen viikkonsa täällä meillä ja matkaavat sitten uusiin koteihin. Nimekseen he saavat edellisten mukaan latinalaiset nimet. Nimet ovat jo osittäisia enteitä tulevasta.....

  • Hossing Vapor - (lat: höyry) -  Höyry Järvinen. Jatkaa isomumminsa Hiilin jalanjäljissä Heikin seurana. Lätkäpoikana Vapor (jääkiekkomailat mm) varmasti on tuttu näky halleilla sekä poikien saunaillloissa, niin kotioloissa, kuin jahtireissuilla. Se, että pääseekö Höyry agilityyn on ajan kysymys. 
  • Hossing Venari (lati: metsästää) - tulee tottelemaan nimeä Carbo. Muuttaa etu-töölöseen/Karjaalle Marja ja Veli-Heikki Saaren sekä Snow Wood - sptingerin seuraksi. Carboon törmää metsästyksen parissa, että Karjaan golf-greenillä. Jos siis swingi huono, niin Carpo auttaa löytämään pallot. 
  • Hossing Veho (lat: noutaa) - hän ei vielä nimeä ole saanut, mutta perhe löytyy Kirsi Niittymäen luota Nousiaisista. Veho pääsee metsästyksen sekä koira-avusteisen toiminnan pariin. Vehoa varmasti myös SPME-kokeissa nähdään. Vehon opit tulee olemaan vahvat; Kirsin noutaja- ja spanielipuolen kokemus kantaa vuosi(kymmenen) päähän. 
  • Hossing Velox (lat: nopea) - Pottu. Ruskea poika eli myös yleisperuna (velox on perunalajike) menee Kiiruksen seuraksi Tanelin, Sarin, Ipan sekä Paavon perheeseen. Pottu seuraa äitinsä jalanjälkiä metsästyksen sekä agilityn pariin. Siitä, että ohjaanko minä vai kuka SPME-kokeissa on ajan tuomaa mietintää, mutta varmasti löydät Potun myös kokeista, että jahdeista. Jos kuulet siis "Peruna Perkle", niin maltainen yleisperuna, joka kylvetään keväällä ja tuottaa satoa pitkälle syksyyn - on hukassa ja häntä odotellaan info-pisteellä! kurkkaa Potun IG tili: @fast_as_potato
  • Hossing Vortex (lat: pyörre) - Taavi. Alueperin hänen piti olla Dexter, mutta se on tuhman koiran nimi. Taavi on paljon söpömmän ja kiltimmän koiran nimi. Taavi ottaa suunnaksi Tampereen, Anna Kaipaisen, bordercollien sekä russelin ja toivottavasti myös pehmeän sängyn. Taavista odotetaan peiton alla nukkuvaa söpöä pikku cockeria, joka myös opettaa omistajansa metsästyksen pariin sekä näyttää agilitycockerin taidot. Seuraa Taavia @annakaipanen tilin kautta
  • Hossing Vita (lat: elämä) - Vita ei nimeä ole keksinyt, mutta perheensä otti Heinin, Bertan (H.Crisis), Jedin, Robben, että Kallen luota. Vitaa jemmattiin Heinille viimeiseen asti. Heinillä oli Tuuppa pentue alunperin suunnitelmissa, mutta sinne kun narttuja ei tullut, Heini kysyi mahdollisuutta Moccan narttuun. Eipä tiennyt Heini, että Kirpulta narttu oli jemmassa. Tämä pieni musta narttu nähdään Bertan tavoin kokeissa niin metsästyksen, kuin tokonkin puolella. Jos jalostukseen sopiva, luultavasti minulla on yksi Pinkojan - koira jatkossa, @pinkojan
  • Hossing Volvo (lat: pyöriä) - Toove. Toove on 247 turbo Volvo! Toove ottaa suuntansa Imatralle Nitan ja Tommin sekä villakoirien seuraksi. Toove tulee näyttämään mistä turbo Volvo on tehty niin metsästyksen, kuin tokon sekä agilityn kohdalla. Toovea varmasti siis myös koe- ja kisakoirana näet! Ja voin kuule sanoa, että Toove tulee olemaan Suomen siistein käyttöspanieli trimmauksen, pesun ja föönäuksen osalta!  @siiderikorvat
Flint - Tuuppa: 

Tuuppa pyöräytti sektion toimesta kolme iloista porsasta! Kysyin Tiinalta, että saisiko näistä Hossing Nix Nax ja Nox mutta heistä tulee F-pennut ensiiviikon aikana. 

Tuuppa on ollut huikea äiti ja Mutku (H. Carus) on ollut huikea nanny. Tämä iloinen kolmikko viettää elämänsä pentuaikaa koko talossa, nauttivat äitinsä maitobaarista ja mahtavasta elämän alkuajasta, kunnes matkaavat uusiin koteihin. 

Cantores Minores on myös päivitetty blogin puolelle, käy lukasemassa Tuupan synnytyksestä, että pentujen alkuvaiheesta Tiina blogin kautta.  


22.4. otan Finnairin pohjoiseen, sillä matkaamme Lauran kanssa hakemaan kaksi odotettua pentua etelään. 
  • Tiinalle ja Juhalle jää "Risu", ulkokuorellisesti musta uros. Risu seuraa koko suvun jalanjälkiä metsästykseen!
  • Musta uros "Napsu" ottaa suunnaksi Turun alueen ja muuttaa Jari Rannikon ja springeri Jekun seuraksi. Napsu ottaa mallia Risusta ja löytää tiensä myös metsästykseen! 
  • Frisbeegolf koira, musta uros odottaa vielä nimeään - olisiko se Putti tai Swingi, mutta perheeksi valitsi Laura Taimiojan sekä H. Mandon ja opaskoirat ja kunnaksi Porvoon. Laura siis jäi käyttöspanielin koukkuun! Mandon jalanjäljissä tämäkin varmasti löytää suunnaksi SPME-kokeet, rally-tokon sekä tottelevaisuus kokeet sekä treenit. Vielä tili on @mandothewocker mutta kun nimi tiedossa, on Mandollakin spanieli seurana
Jimi - Mocca  

Mocca röntgen kuvattiin reilu 2viikkoa sitten. Kuva oli huono, ruokaa masu täynnä ja ajankohta varhaisessa vaiheessa. Synnytyspartio Toivola-Järvinen-Toivanen siis arvuutteli kolmannen jälkeen, että otammeko bonaria vastaan. Rakennetutkijoina kolmannen ponnistusvaiheen kohdilla totesimme "että joko tämä on iso kakka väärässä paikassa, pennun pötkö vai vinoutunut kylkikaari". Päädyimme keskimmäiseen, sillä kolmannen synnyttyä klöntti oli hukassa ja ponnistus käynnissä. 

Mocca tarjoili meille rauhallisen synnytyksen ja hienon alkuajan. Nyt pennut 4vuorokautta ja kaikki näyttää hyvältä. Mocca on huikea hieno äiti, joka pitää lapsensa kauniisti rivissä ja peittelee kun poistuu paikalta. Hampaiden avulla siivoaa pedin siistiksi kun palaa paikalle. 


Moccan kahdesta uroksesta ja kahdesta nartusta yksi narttu jää kotiin, sen verran olen pennuille uudet kodit katsonut. Lapset nimen päättävät sille nartulle joka kotiin jää. Säännöksi olen sanonut että vain S tai O-kirjaimet. Nimivaihtoehdot eivät vielä omaan makua ole, mutta meneehän se: Sidney (crosby), Sasha (barkov), Saku (koivu), Ovetski, Savinainen, Sebastian (aho),.... 

Moccan pentuja voi minun IGn kautta seurailla. Tänään saapuu myös Tea ihastelamaan koiransa tuottamaa tulosta ja rapsuttelemaan äiti koiraa. Moccan lapset saavat kasvuvaiheessa koko perntuhuoneen käyttöön, sillä olohuone tyhjenee Kiiruksen jälkeen. 

Seuraavat suunnitelmat olen osittain jo tehnyt. Siili on astutuksessa seuraava. Toivon, että Silppuri menisi Pottuun. Siitä tulisi hyvä perunasose ja sieltä jäisi sitten Sarille "Muusi". 

Ihanaa pääsiäistä. 


kuvat ovat Laura Hannin sekä Tiinan. 

Kommentit

Suositut tekstit