Aika priimaa ja kirkasta

Viime blogipäivityksestä on hetki kulunut. Mietin siinä juupas-eipäsleikkiä Hiilin astuttamisen suhteen.

Olen kääntänyt ja vääntänyt useita uroksia. Suomalalaisista koirista 90% asuu pitkälti perhekoirana, joten koiran on kyettävä sellaiseen. Olisin tiennyt monta laadukasta brittiurosta Hiiliin suoraan, jos möisin kaikki "ammatilaisten koulutettaviksi". Arjessa Hiili on helppo, mutta Hiilin kouluttaminen vaatii jo älyä :)

Suomessa tällähetkellä on mielestäni uroskanta pienentynyt todella paljon. Samoja uroksia kierrätetään ja käännetään reilusti ja kohta ollaan samassa yhdessä piirissä, kun kenelläkään ei ole yhtään uorsta, jossa olisi jotain uutta. Siksi haluan pysyä ehdottomasti uroksissa, joiden takia tarvitsee lähteä meren toisellepuolelle.

Ei onneksi tarvinnut seilata sinivalkoisella laivalla meren toiselle puolelle, kun meri toi neljä vuotta sitten koiran tänne <3  Hiilin tuleva sulhanen on Bannockfield Conhol eli Luca.

Olen Lucan omistajan tuntenut melkein Sallin ikävuosien verran ja olen säännöllisin väliajoin kuullut kyseisestä koirasta. Harkitsin jopa Lucaa, kun Sallille ensimmäistä yhdistelmää suunnittelin.

Käytiin sitten vielä silmäpeilissä sekä polvitarkastuksessa Karkin, Hiilin ja Lucan kanssa ja kaikki olivat priimaa!

 

Luca on erittäin hyvärunkoinen ja tasapainoinen uros, jolla hyvä turkinlaatu. 
Se oli, kuin kala vedessä saapuessaan meille pikavisiitille - trimmasin sen. Toki, Hiiliin se rakastui samantien. Mikä-lie-tinder-match tämä siis olikaan. 

Luca on brittiläisistä sukulaisista, Norjassa kennel Bannockfiel -  kenneliin syntynyt uros. Sen emä on ensimmäinen rotuaan käyttövalio, joka on valittu useasti vuoden metsästyskoiraksi. Lucan isää käytetty useisiin yhdistelmiin briteissä, joista muodostunut mukavia koiria. Maesydderwern Kestrel myös Lucan isän sukutaulussa.
Se on elämänsä harrastanut käytännön metsästystä, mutta ei ole kokeissa käynyt. 

Sen sisarukset on kuvattu A-lonkkaisiksi ja pari testattu AMS-kantajista puhtaiksi. 
Trialmating (joka tehty Lucan veljellä) ja tässä suomalaisen jalostus.net:n kautta tehty. 

Toivottavasti Hiili olisi suopea ja tekisi juoksut. Meille tästä yhdistelmästä jäisi yksi <3 
Toivottavasti Karkki tekisi juoksut. Siitä jäisi Annalle yksi <3 

 




Kommentit

Suositut tekstit