"Mä en kestä teitä"

Meistä ihmisistä löytyy usein ominaisuus tehdä asiat loppuun asti, huolella ja taidokkaasti.
Joillakin on taitoa pysyä päämärässään ja saattaa tehty tehtävä loppuun. Kun tehtävä palkitaan, on päämäärä saavutettu.

Teemu ja Anna ovat yhdessä pitäneet tavoitetta yllä ja nyt heidät palkittiin.

Ruu Derbuvoittaja 2018, Cockerimestari 2018
Karkki Käyttövalioksi ja Derby sija3. 


 

 

Pentueita suunnitellessa, teen ne ensisijaisesti itsellesi. Loput "myyn" kavereille. Vaikka pentueideologia ja itsekäs, annan kuitenkin uusien perheiden valita pentunsa. Näin tapahtui myös Ruun ja Karkin kohdlla. En tiedä mikä sai Teemun ja Annan valitsemaan kyseiset pennut, mutta hyvä flow oli jo silloin. Jako oli hyvä. 

****

Viime vuonna Hiilin startatessa MD-viikonlopussa, Anna jätti leikin välistä jännittämisen takia ja Teemu totesi, että tulee ensivuonna voittamaan koko paskan :) En ihan ajatellut Hiilin tehdessä kaikennäköistä kyseisenä viikonloppuna että vuonna 2018 kirjoitettaisiin historiaa, mutta niin vain kävi. 

Soinin MD-viikonlopun tuomariksi molemmille sovittiin Juha Tuomainen. 
Läheisten kaveri/perhesuhteiden takia Karlstrom jätettiin pois., vaikka totuushan on että se mitä tuomari näkee on se mitä arvosteluun laitetaan. Ikäväähän tuossa tilanteessa on kyllä se, että kaverituomari saattaa tietää koiran heikkoudet/vahvuudet ja kiinnittäää niihin enemmän huomiota. 

Molempien ollessa Juhan ryhmässä, nähtiin myös siis molempien suoritukset. Molempina päivä starttasivat peräkanaa, lauantaina Anna ensiksi ja sunnuntaina Teemu ensiksi. Molempien päivien maastot oli riistapeltoa, joissa sekä omaa lintukantaa ja tuotuja lintuja. Pieni lumi ja pakkas sää aiheutti lintujen tiiviin taistelun koiria vastaan. 

Noh....näistä kahdestahan ei vauhtia puutu. 
Karkkia tuomari kehui molempina päivinä "dynaamiseksi, äärirajoilla liikkuvaksi" ja Ruu sai hyvin suorat sanat "noh, tuollaisen minäkin haluisin". Mitäpä sitä lisäämään. 

Anna oli sitämieltä, että ilmavirtaus liikkuvien korvien välissä aiheutti pientä kuullonymmärtämistä, mutta jos koko homman aloitti vajaa kuukausi sitten, niin lähtökohdatkin ovat hieman toista. 

 
Annan elämän ekat hakutreenit vuosi sitten Tahkolla. 

Tähän väliin täytyy todeta, että Karkin harrastusrahastossa oli rahaa pari viikkoa takaperin ja sillee vaatimattomasti Karkki ja Anna rykäisi Voittaja 1-tuloksen 94pisteellä irlantilaisen cockeri/springerihuipun Mark Stewartin alla Metsästysspanielit ry Mestari kolmoseksi!! 
Aika kovassa seurassa. 

kuva Mikko Sivonen,, Metsästysspanielit ry kotialbumi


Molemmat päivät Soinissa olivat riistarikkaita. Fasaaneja tippui Annalla tarkka-ampujien ja Teemulla oman haulikon kautta. Hurjasti annan Teemulle taputuksia ja aaltoja, että tuossa tilassa (ohjaat koiraa, hallitset asetta ja vielä osut kaikkiin) pystyy handlaamaan kaiken. 

Lauantaina riistatyöt olivat molemmilla suhteellisen helppoja; suoria noutoja kohtuullisen helpoilla riistatilanteiden ennakoimisella. Koirista hyvin näki riistatilanteen lähestyessä. Tuuli ei auttanut asiaa. Ruu työskenteli voimakkaasti, sai hyvät riistatyöt ja huolellinen (ja huomaamaton) yhteistyö sinetöi Mestaruuden2018 Ruulle ja Teemulle. Illalla pari GT:tä antoi hyvän mielen sunnuntain starttiin. 
Annan Pikku-Myy olemus toi Karkille viimeisen vaaditun ykkösen ja Karkki sai Suomen Käyttövalioon vaadittavat tulokset kasaan. 

Sunnuntaina maasto oli samankaltaista, mutta päästiin myös ryteikköön, jossa linnuilla oli helpompi olla....kiitos koko viikonlopun linnuille, että jättivät suurimmaksi osaksi jalat ja malttoivat vain painautua syvemmälle kasvustoon...Ruun riistatyöt eivät jättäneet muille mahdollisuuksia ja niiden töiden takia Teemu & Ruu ovat tehdyn työn takia palkinnot ansainneet <3 

Teemun tekemä työ palkittiin jo pelkästään riistatöiden aikana. 
Noutoon lähetyksessä, lähihaun aikana Ruu nosti linnun ylös, joka ammutiin. Jatkoi ensimmäisen linnun lähihaku-pillityksen kuuluessa linnun etsimistä. Ei askeleellakaan ajattellut juuri sekunti sitten pudotettua toista lintua. Palautti ensimmäisen linnun. Lähetettiin toisen linnun noutoon ja suoraviivaisesti palautti senkin. 
Viimeisessä riisatyössä, noudon aikana ampuja huomaa, kun lintu ottaa jalat alleen ja karkaa. Ruun saapuessa pudotuspaikalle, ottaa sekin jalat alleen ja jäljestää linnun kiinni. Ilman kyselyä. Palauttaa linnun Teemulle jolla ei tietoakaan Ruun toiminnasta. Ampuja ehti ilmoittaa että lintu liikkui. Derby-voitto oli taputeltu. 

Tulostenluvussa jopa Tuomanen esitti Annan PikkuMyy olemusta 
Olemus ei häirinnyt ja Anna teki Teemun tapaan tuplat ja otti Voittaja 1:sen matkaan. 

Sunnuntaina molempien töröttäessä kolmen parhaan joukossa tehtiin historiaa. 
Ensimmäistä kertaa oli saman kennelin koirat ja saman pentueen koirat kolmenparhaan joukossa. Sunnuntai sinetöi historiaa myös tuplamestarin takia. Koskaan aiemmin ei ole kukaan voittanut MD-viikonloppua molempina päivinä. 


  

**** 

Koekausi ainakin Karkilla nyt takana. 
Olin aivan saletti että saatiin viimevuonna jo riistakosketusta, mutta ei. 
Karkki koski riistaan ensimmäisen kerran 21.9. Kulmalan jahdeissa. Anna oli silloin kysynyt mukana olleelta spanielituomarilta, että uskaltaakohan startata?? 

Annan ja Karkin rivistö: 
22.9 Merijärvi AVO 1 80p, 
23.9 Merijärvi VOI 2 70p
29.9 Ruovesi VOI 2 73p 
30.9 Ruovesi VOI 1 90p - Sako sija 3. 
21.10 Janakkala VOI 1 94p. - Metsästysspanielit mestari 3. 
27.10 Soini VOI 1 779 
28.10 Soini VOI 1 76p. - Derby sija 3.

Teemun ja Ruun rivistö: 
29.9 Ruovesi AVO 2 60p. 
30.9 Ruovesi AVO 1 94p. Päivän paras, Sako sija 4. 
27.10 Soini VOI 1 93p. Cockerimestari
28.10 Soini VOI 1 96p. Derby voittaja
...vähän tuo eka tulos kismittää KVA-titteli jäi nyt :D hahahaha.....ehkä se tulee joskun myöhemmin. 

 

 
   


Tätä yhdistelmää kritisoitiin reilu pari vuotta sitten rankallakin kädellä.
Sain kuraa päin naamaa ja totesin kuinka ihmiset osaa olla julmia ja ilkeitä. Se skeida jäi sydämeen. 
Sydän lämpesi kun Anna ja Teemu sekä Heikki ottivat omansa.

Pirstaleiksi se hajosi Ruun lonkkakuvissa eikä se ole kasaan mennyt ihan vieläkään. 
Jopa välillä herkkään mieleeni tulee Katin olemus kuvia katsellessa. 
Mieltä lämmittää ja sydämen kasaan kuitenkin saa englantilaisten sanat: 
jos ainoan virheen koirasta löydät läpivalaisemalla, olet kuitenkin onnistunut. 
Nähdessäni paljon spanieleita olen mielestäni tehnyt hyvän valinnan jalostukseen käytettävistä koirista. Nähdessäni myös Ruun, sydän kokoaa itsensä. 

Tykkään Sallista ihan hirveästi ja kriminaali-isä Marko on ollut loistava lisä. 
Suomalaisia spanieleita jalostetaan mielestäni väärillä ideologeilla. Vain saamalla onnistumisia tai ongelmia voidaan panostaa parempaan lopputulokseen. Nyt joudun kuitenkin yhden loistavan jalostuskandidaatin pois sulkea. Onneksi sen siskot pitää huolen geenien jatkamisesta. 

Olen tähän pentueeseen aivan järjettömän onnellinen, vaikka oma osuuteni onkin minimaalinen. Kiittäkää ja onnitelkaa mielummin Teemua, Annaa, Heikkiä tehdystä loistavasta työstä ja antakaa Sallille, Morganille ja koko sukutaululle kunnia. Ne tämän teki. 

Kiitos Cappe vielä useista hetkistä, joiden avulla päästiin näyttämään ja saamaan Sallista irti se mitä sillä on ollut annettavaa  Ota kunnia itsellesi ja Markolle tästä yhdistelmästä josta saatiin se mitä haettiin. 

Skål Teemu ja skål Anna. 

Kuva Mikko S-

Kuva Mikko S

Kommentit

Suositut tekstit