Pentutesti ja kotien diilaus

Olen aina ollut pentutestauksen kannalla.
Se antaa uusia näkökulmia & ulottuvuuksia ja vahvistaa omia mielipiteitä.

Mulla on ollut näiden pentujen kohdalla onni & ilo tuntea pitkältä ajalta kaikki tulevat kodit. Osasin jo etukäteen tiedostaa perheiden tarpeet sekä toiveet pennusta.

Testin suoritti vuosien takaa jo tuttu Sari Malin.
Sari tuntee cockerit rodultaan ja työskentelee työkoirien kanssa arkisin, joten pentutesti oli luotettavissa käsissä.

Testi, jotka Sari käyttää on Janita Leinosen soveltama ja muokkaama versio Campellin, englantilaisten työkoirien sekä tanskalaisten työkoirien ja opaskoirakoulun käyttämästä pentutestistä.
Lisätietoa linkin takaa.

Kaikki pennut yleisesti:
"Pentu voi olla melko hallitseva, itsevarma ja tasapainoinen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan. Parhaimmillaan erinomainen harrastuskoira kokeneella kouluttajalla".

Hossing Primus
tuleva omistaja: Teemu Rytkönen, Espoo 


Ykkösen elämä pentutestissä oli juuri sitä mitä oli antanut ymmärtää mulle 7-viikon ajan.
Ns. yksinäisen tien rohkea kulkija, mutta ihmisen mukana elijä ja koulutettavuudeltaan keskittynyt ja helppo tyyppi. Ei reagointia ärsykkeisiin tai ääniin.  Rentoutuu syliin ja palutuu ikävistä tilanteista nopeasti.

Primus muuttaa Leppävaaraan walesinspringerspanieli Ellan ja englanninspringerspanieli Lilin (FI KVA, M-14) seuraksi. Siitä kehittyy toivottavasti tulevaisuudessa isänsä ja äitinsä kaltainen, loistava metsästyskoira Teemun käsissä.

Primus on aina ollut rohkein liikkuja, joka ei helposti hätkähdä muita koiria, pelottavia tilanteita tai uusia alueita. Se on laajentanut reviiriään aina ensimmäisenä pihalla. Primuksen luonteesta kertoo paljon myös Saaren ell-klinikalla tunnin ikäisenä tapahtunu karkureissu. Käytin Sallia pihalla, kun yritti saada kolmosen synnytystä alkamaan. Ykkönen ja Kakkonen jätettiin synnytyshuoneeseen ulkoilun ajaksi lämpöpatjalle, niin sinäaikana ykkönen ja kakkonen olivat tissi hukassa ryömineen kahden huoneen läpi eteiseen :) 

Hossing Pax
tuleva omistaja: Heikki Järvinen, Numminen 


Kakkonen on kaikista väsynein testitilanteessa. Kuumuus ja jatkuva meininki oli väsyttänyt kotiin jäävän yksilön. Se heräsi kuitenkin ja alkoi toimimaan, varsinkin kun kakalla oli käynyt. 

Kakkonen oli rohkea ja kontaktihakuinen. Se reagoi ainoana kivunsietoon. 
Alistui rouskuttelemalla sormia, mutta palautui tilanteesta jopa jäämällä pötköttlemään väärinpäin. Juoksi lelun perään, mutta ei reagoinut leluun (tämä luultavasti liittyi kakkahätään), mutta ahneudessaan voitti molemmat sisarukset. Ruoka maistui siis :) Peili kiinnosti kakkosta todella paljon! 

Kakkonen oli kuulemma uuden isäntänsä mukaan tehnyt diilin pentutestiin. 
Nämä kaksi ovat viettäneet kuulemma aikaa sohvalla tutustuen toisiinsa, joten kotienjako taisi mennä täydellisesti <3 
Kakkosesta kasvaa äitinsä lailla metsästys ja agilitykoira. Se pääsee luukuttamaan jaloillaan niin paljon kuin sielusietää agiltiyradalla vuoden päästä. Sille on elämään tehty suuria suunnitelmia ja sen tehtävänä olisi täyttää Hellun saappaat. 

 

 

Hossing Piper
tuleva omistaja: Anna Toivanen, Helsinki 


Kolmonen on eniten elämässään hakenut apua ja tukea. Kovien äänien tullen se säpsähtää tai alkuvaiheessa juoksi kuormalavojen alle. Sieltä se kurkki mustalla nenällä meininkiä miten sisarukset tai äiti toimivat. Rohkeasti juoksi aina esiin. 

Pentutestissä se oli ainoa, joka oli melko rentoutunut sylissä. Ainoana myös reagoi äänitestiin (kolinapurkki) , mutta voitti samantien pelkonsa. Se haki kuitenkin eniten kontaktia (toi lelua, juoksi perässä) testaajaan. Koulutettavuudeltaan oli samanlainen possu kuin sisaruksensa. Istua tapitti ja haaveili ruuasta. 

Piper muuttaa saksanpaimenkoira Adan (BH, AD, agility, IPO) seuraksi. Ada on vahvahermoinen sakemanni, josta Piper saa kaipaansa tuen Annan lisäksi. Taloudessa vierailee usein myös muita koiria hoidossa, kuten isä ja emä, joten kavereita Piperillä piisaa! 
Piperista kasvaa tulevaisuudessa monipuolinen harrastuskoira metsästykseen, agilityyn, että mejään. 

Pieni ja elämänhaluinen Kolmonen on osoittanut olevansa todellinen taistelija <3 

 


Kommentit