vrk 61-62

Salli jakautui maanantaina 11.4. Saaren pieneläinvastaanotolla.

Salli hakeutui nurkkaan lauantaina 9.4. äitinsä tavoin. Otti mukaansa nallen, Reinon ja mut.
Nukkui ja makaili. Ei ollut ihan normaali. Lämpöjä kattelin varmuuden vuoksi ja soitin myös päivystävälle jos iskisi paniikki.

 

Maanantaina siitä irtosi vaalea limakasa sekä oksennukset heti 06.30 jälkeen. Lämmöt ok. mutta varmuuden vuoksi soitin "kätilölle". Siitäpä sitten alkoi odottelu....
Käytettiin pihalla 09.00 ja koira alkoi tärisemään ja ponnistamaan. Kätilö oli paria minuuttia aiemmin todennut että jos hän lähtee kotiin käymään ja tulee takas.... Vietiin Salli sisään ja lattialle tuli kasa vihertävää nestettä. Mielessä meillä molemmilla kävi keskenmeno, lapsivedet tai limatulppa.... Kätilö totes ettei lähde mihinkään ja minä otin varmuuden vuoksi pari puhelua. Ja taas odoteltiin.

Inhoan tälläisiä tilanteita.
Mihinkään ei pysty vaikuttamaan. Osa tapahtumista tulee olemaan käsissäsi etkä osaa sanoa mikä on lopputulema. Vähänkuin taloa rakentaisi ilman kokemusta, ohjeita ja laudatkin tekisi puista itse. Yhtään ei osaa sanoa, että pysyykö talo edes pystyssä....

Lähes pari tuntia maltettiin odottaa. Salli lopetti vihreän liman tulon jälkeen supistelut ja ylipäätänsä sen mikä näytti synnyttämisen lähestymiseltä. Huoli nousi itselläni....jos siellä on joku jumissa tms. Soitin Saaren klinikalle ja pyysivät varmuuden vuoksi tulemaan.
Kätilö lähti Sallin kanssa. Mä jäin poikien kanssa kotiin kävelemään edestakas ja murehtimaan tilannetta.

Labarat otettiin. Ne oli ok. Kalkki testatttin. Se oli myös ok.
Ei auttanut, kuin törkkää oksitosiinia peppuun jos vaikka synnyttäis.

12.56 syntyi eka musta tyttö.
Elinvoimainen ja reipas. Joka juoksi tissille.

 

Ajoin poikien kanssa asemalle, kun totesivat että saa synnyttää kaikki siellä. 
13.30 jälkeen laitettiin uusi oksitosiini-annos. Vartin päästä Salli alkoi ponnistamaan ja 14.00 aikaan saatiin ulos toinen musta tyttö lääkärin avustuksella. Tissille suoraan ja Salli alkoi hoitamaan jo luonnollisin ottein lasta. Kakkonen todettiin myös todella elämänhaluiseksi. Myös tämä tuli pussissa, joten mistä lie vihreä mönjä ollut lähtöisin...ei ainakaan näistä kahdesta. 
Ultrattiin Sallin maha. Kolmas näkyi ns. perätilassa. Sillä olisi matkaa vielä.... 

14.30 laitettiin oksitosiinia lisää. 
Mitään ei tapahtunut puoleen tuntiin. Sai kalsiumia, keittosuolaa suoneen ja lisää oksitosiinia. Kävi vain paskalla :D Lekuri antoi muutaman minuutin armoaikaa ennen leikkausta. Salli oli päättänyt pitää kolmosen vatsassaan ja Kolmonen oli päättänyt olla vatsassa. Ykkönen ja Kakkonen sensijaan päättivät jo karatakin ja lähteä kotiin sillä aikaa kun käytiin Sallin kanssa vielä varmuuden vuoksi kävelyllä. Filttien sisältä kipittivät pöydän alle.... 

Armoaika oli käytetty ja vatsa avattiin. 
Pieni ja märkä musta tyttö saapui 16.00 aikaan Ykkösen ja Kakkosen seuraksi. 
Sitten odoteltiin Sallia. 16.30 jälkeen saapui leikkaussalista ihan tiltissä oleva Salli. Sitten yritettiin saada Kolmosta tissille. Kolmonen oli kuitenkin vielä nukutusaineissa ettei siitä mitään tullut. Pääsi myös kylmettymään vaikka lämpöpatjalla makaili. Kotiin lähdettiin 17.00 aikaan. Kotimatkalle lähtiessä lekuri huikkas ettei takeita Kolmosen elpymiselle ole. Niinpä kiepautin Kolmosen Burberry kaulahuivissa Chevalierin fleecetakin sisään oman mahani ihon päälle ja lähdin ajelee kotiin. Ykkönen ja Kakkonen oli lentoboxissa ja Salli takapenkin lattialla Osmon seurana. 

Kolmonen tunki ja liikkui. Mäntsälän P-liittymän valoissa Kakkonen oli päättänyt karata ja yritti tunkea itseään häkin kaltereiden välistä ulos :D 

 

Ykkönen ja Kakkonen alkoivat vetää kotona maitoa ihan urakalla. 
Kolmonen oli päättänyt vain juoksennella ympäriinsä eikä aikonut imeä. Heikki sitten sai Kolmosen imemään eikä loppua tullut. Kolmosta ei vain saanut auttaa - sen piti hakea tissi itse! 

21.00 aikaan Salli alkoi heräilemään. Vilkaisi pentujaan, kuin laskiakseen lukumäärän ja jatkoi unta. 
Nukahdin säkkityynyyn pentulaatikon viereen. 

03.00 heräsin kamalaan lutkuttamiseen. Salli oli virkonut ja nuoli pentujaan. Kolmonen oli keksinyt omatoimisesti syömisen ilon ja Ykkönen & Kakkonen tyytyväisinä omilla tisseillä. 

.... 

 

Tiistaina 12.4 Salli sai onnittelulaulut 4-vuotis synttäreiden kunniaksi. 
Pennut olivat tyytyväisiä ja samalla meiningillä mennään tälläkin hetkellä. Ikää tänään siis 4vrk. 
Ykkönen ja Karkuri-Kakkonen ovat ylittäneet 500g painon ja Kolmonenkin on jo reilusti yli 400g. 

Belgit kuuntelivat portin takana ääntelyä pari päivää pää vinksallaan. 
Kaikki koirat Hellua lukuunottamatta kävivät yksitellen myös pentuhuoneessa. Kukaan ei uskaltanut lähestyä laatikkoa. Hätällä oli eniten paniikki ja Hätä juoksikin ekasta ääntelystä pois portin turvalliselle puolelle. Siiriä kiinnosti enemmän ruokakaappi. Koirahuoneessahan koirat aiemmin syöneet. Tuntui, että tilanne helpotti myös Sallin ja muiden koirien oloa. Nyt on selkeästi rauhamaassa. Kukaan koirista ei käy enää portin takana kuuntelemassa ja se rauhoittaa myös Sallia, vaikka stressiä ei niistä ottanutkaan. 

Salli on todella tunnollinen äiti. Pesee, putsaa ja syöttää säännöllisesti.

Tiukkaa sillä kuitenkin nyt alkaa olemaan. Pihalle se menee reippaasti. Tekee tarpeensa, haistelee ilmaa, pyyhkii selkää maahan ja kuuntelee fasaanien huutoa. Kamalalla vauhdilla tulee takaisin, mutta oven takana se istuu kun kuulee muiden lähtevän ulos tai saavan ruokaa. Ihan kuin harmitellakseen omaa "tilannetta". Häntää se hakkaa hulluna laatikon pohjaan kun huoneeseen menee. Meillä koirillakin tuntuu näin äitiyslomalla olevan todella tarkka sisäinen kello päivän rutiineista ja normaalissa arjessa Salli on kuin iilimato iholla. Hetkeksikään se ei jätä mua rauhaan. Iltaisin se malttaa jäädä Heikin kanssa sohvalle, kun itse painun yläkertaa nukkumaan. Nyt pitää keksiä siis Sallille myös aivojumppaa, jotta pystyy handlaamaan tilanteen. 

Salli, Ykä-Ykkönen, Karkuri-Kakkonen ja Miityyppi rauhoittuvat viettämään nyt 4vrk:s päiväänsä. 
Uusi blogiteksti sitten viikon vanhoista lapsista. 

Kommentit