9vrk

Pennut täyttää tänään 9-vuorokautta.
Pennun tuoksuinen arki on ihanaa, mutta kamalaa.

Olen työskennellyt vuosia Lastenklinikalla ja Lastenlinnan sairaaloissa Helsingissä hoitaen vastasyntyneestä teini-ikäisiin. Usein myös hoidin viikkoja etuajassa syntyneitä. Opin rutiinit, opin tavat, opin oudot asiat. Omien lasten kohdalla hoitaminen ollut siis todella helppoa ja selkeää. Pentujen kanssa elämä onkin sitten ollut kamalaa :D Nyt tiedän miltä tuntuu saada oma lapsi syliin ja lapsi jollaista ei ole koskaan edes sylissä pitänyt. Mistä siitä voi pitää kiinni, meneekö se rikki, miksi se tekee noin ja erityisesti onko sillä joku hätänä kun se tekee noin. Jokainen hetki on kokoajan ollut uutta Ykä-Ykkönen, Karkuri-Kakkosen ja Mini-Kolmosen kanssa.

On sanonta "kun pentulaatikossa on hiljaista, (yleensä) kaikki on hyvin". Miten sen ymmärtäminen on vaikeaa....? Enemmänkin kokoajan epäillyttänyt, että miksi siellä on hiljaista. Elääkö ne?
Ensimmäinen viikko takana. Hengissä ovat :) Jokapäivä kuitenkin toivoin "mene jo päivä! eka viikko on kriittinen"

 

Suurin paniikki ollut tämän viikon aikana Sallin vointi ja pentujen vatsavaivat. 
Keisarinleikkaus on aina iso leikkaus, oli ihminen tai koira kyseessä. Sallin tuntien kuitenkin, tiedän että sehän ei kipua näytä vasta kun sattuu liikuntakyvyttömyyden verran. Haava saanut ilmakylpyjä, haavaa huuhdeltu ja seurattu. Hyvältä näyttää. Huh huokaus! 

Toinen vaiva sai mut jo stressin partaalle. Repikää siitä! Ongelma siis on ollut ääretön. 
Miten vaikeaa on tietää mitä koiranpentu kakkaa, kun emä syö sitä hamsterin tavoin posket pullollaan :D Sitten kun sitä näkee, niin se on jotenkin epänormaalia. Joko se näyttää siltä, kuin ohraa olisi dipattu maissivellissä tai sitten sitä suihkuaa lehmän maidon lailla. Onks tää joku tauti? Onks sen suolistossa jotain häikkää? Onks se kipee - ei; se ei voi olla kipeä kun "pentulaatikossa on hiljaista" Johtuuks tää Sallin antibiootista? Onks Salli syöny jotain outoa? Ei hitto! Pää sekoaa!! 
Noh....onneksi on viisaita ystäviä, jotka kasvattaneet iät ja ajat joilta voi kysellä vinkkejä. 

Spanieli ei ole spanieli ellei syö liikaa :)  Se on siis hyvä aloittaa ylensyönnin jo viikon ikäisenä. 

Ykä-Ykkönen siis söi liikaa! 
Nojoo...cockerin paino aikuisiässä on n.11-13kg. Että se sen saa kasaan keskimääräinen painonnousu on n.20%. Ykä-Ykkösen painonnousu on "hieman" enemmän. Viikon vanhana Ykä oli tuplannut painonsa. 
Ei ihme, jos vähän maito haisee voisulassa pyörineeltä ummehtuneelta popcornilta. Kasvattamisen ihanuuksia. 

Elämä siis hymyilee taas meille. 
Ensikerralla olen viisaampi ja rauhallisempi. Nyt tiedän, että spanieli voi pahoin liiasta ruuasta. 


Kommentit