vrk 42


Meillä olis Sallin kanssa reilu 3viikkoa h-hetkeen.
Sallin vointi ollut hyvä! Maha kasvaa. Toki, itse kun näen vatsan päivittäin en pysty kokoajan sanomaan, että "onpas se iso". Ystävät ja kaverit kun harvemmin vatsaa näkevät, niin huomaavat viikottain eron.

Tämän kertainen viikko postaus tulee sukulaisille <3 Perhe on paras.

 

Sallin perhe on itselleni siitä ihmeellinen, että näen vuosittain useasti Sallin sisaruksia ja vanhempia.
Vaikka omassa perheessä kasapäin muitakin koiria, en ole nähnyt kaikkien sisaruksia vanhempana, saatikka edes molempia vanhempia. Jo tieto siitä, että tunnen emän sisarukset ja vanhemmat, kuin omat taskut on ajatuksena ihana - saatikka, että tunnen myös sulhasen!!

Sallin isä: Meryl Kick-Off 
Suomen Käyttövalio, Suomen Jälkivalio
Vuoden 2005, 2007 ja 2009 Metsästyscockeri

 

Jos jokainen saisi valita elämäänsä yhden spanielin, hän valitsisi Jokun. Aina iloisen hännänheiluttajan, joka kuvastaa sellaista cockeria mitä rotumääritelmä rodusta kertoo. 

Jokusta tulee mieleen aina asenne: "älkää hei stressatko, kyl täs keritään." Joku on nimensä veroisesti Joku. Joku on äärimmäisen tehokas metsästyskoira ja varma noutaja. Joku kyllä hommat hoitaa, jos kukaan muu ei. Joku kilpaillut tokossa EVL:ään asti. Jokun täyssisko Meryl Sweet Kelly asuu myös Suomessa. 

Sallin äiti: Meyl Black-Dove
Suomen Käyttövalio, Suomen jälkivalio
Derby-voittaja 2010

 

Äiti koiralta Salli perinyt mielestäni luonteen. Tarkka hommissa ja kävelisi puun latvaan, jos vain isäntä/emäntä sen kauniisti pyytäisi. 
Muu oli äitinsä, Timsgarry Bell'n "Sissin" tavoin 7-pennun synnyttäjä, jonka synnytys meni hienosti. Hoiti myös lapsensa kauniisti äidinvaistolla ja -taidolla. 

Muu on loistava metsästyskoira ja tuntuu, että Salli kulkee äitinsä jalanjäljissä oppimiskyvyssä, että ulkonäössä. Muun täysveli Meryl Black Ring-Ouzel asuu myös Suomessa. 

 
Ringo ja Muu huhtikuussa 2015. 

Sallin sisarukset 3+3 (seitsemäs syntyi kuolleena) :
Olen sisaruksia nähnyt säännöllisesti myös - mikä tuntuu olevan nykypäivänä äärimmäisen poikkeuksellista. On siis ollut mahtavaa saada Sallin kaltaiset kasvattajat, jotka pitävät yhteyttä ja saavat porukan kasaan.

Jokainen pentu myös luonnekuvattu (Hynynen/Keinänen) ja videot löytyvät netistä.
Pentutesti tehty myös jokaiselle josta teksti löytyy Tiinan blogista.

 

Fieldlan Easybeat - Ahto.
Suomen jälkivalio.

 

Kuva kuvastaa Ahton luonnetta ja asennetta....  ahto siis oikealla. 
Ahto asuu Tiinan & Juhan pojan kanssa. Ahto syntyi hassuun tilanteeseen. Näytti elottomalta, seuraava teki tuloaan. Ahto "odotteli" sivussa. Kun muut oli syntyneet, huusi Ahto päästä pois erillisestä huoneesta. Ahtosta ei senjälkeen ole asennetta ja menoa puuttunut! Liekö jokin palanen unohtunut.... 

Ahtoa kuvastaa hyvin tilanne jota olin todistamassa pari vuotta sitten yhteisessa treenitilanteessa. 
Treenasimme dummyilla hiekkavallien sisäpuolella. Juha heitti dummyn hiekkavallin toiselle puolelle, Ahto lähetettiin hakemaan. Ihmeteltiin kun koiraa ei näy, ei kuulu. Toki maasto oli hankala. Juha lähti jopa katsomaan, että ottiko koira ritolat. Ei ottanut. Meni hetki ja Ahto tuli KAHDEN dummyn kanssa :D Alkuperäinen ja joltain hukassa ollut dummy. Molemmat tungettuna suuhun ja koiralla hymy korvissa asti. 

Fieldlan Elastic - Aatu
Perhekoira. Kaikkien kaveri. 

 

Aatu on todellinen käytännön metsästyskoira. 
Hoitaa isännän kanssa vesilinnustuksen ja metsäkanalinnut. Istuu passissa hiljaa ja työskentelee, kun pyydetään. Aatu elää lapsperhessä hevosten keskellä. Pentueen ainut koira, joka kastroitu - toki perheessä olevan nartun takia. Hieman karvanlaatu muuttunut kastroinnista. 

Fieldlan Express - Musti
Suomen jälkivalio 

 

Mustista varmaan lisätekstiä tulee Tiinan blogiin, mutta.... 
Mustin elämä muuttui vuodenvaihteessa uuteen perheeseen muuttamisen yhteydessä. Muuton myötä etelään Musti sai pari haluttua ammattia: Expertin-etsiväkoira ja Mäntsälän koulun koulukoira.  Edelliseen perheeseen haluttiin mejä-koira ja siitä myös nimitys "express". Musti täytti toiveen ja valioitui jälkivalioksi. 

Näen Mustia nykyään melkein viikottain ja Musti on iso sydän. Musti on hyvin rauhallinen ja sopeutuvaisin koira mitä olen koskaan nähnyt. Mustin luonne on lähellä isää. 

Fieldlan Elixir - Kuoma 
Homekoira. Opettaja


Kuoma elää Aatun tavoin lapsiperheessä iloisena hännänheiluttaja. 
Kuoman omistaja on pitkänlinjan homekoira-asiantuntijoita ja Kuoma mukana samoissa hommissa. Kuoman nenä käy ja home paikallistuu! 
Kuomaa ei ole käytetty metsästykseen, mutta kuten kuva kertoo; esim. riistapukin nouto ei ole vaikeus. 

Suomen käyttövalio, Suomen jälkivalio
Vuoden 2015 Cockerimestari (tuomarit Ben Randall, Gareth Davis / UK ) 
Vuoden 2014 Metsästyscockeri 

 

Miksi on huikea metsästyskoira. 
Siinä missä Salli menee ehkä "rimaa hipoen ja veitsenterällä", Miksi hipoo mielummin täydellisyyttä. Miksi on mielestäni selkeästi äidin ja isän sekoitus. 
Meillä on Tiinan kanssa aina pienoinen kilpailu koetilanteissa, Miksi vienyt toistaiseksi aina pidemmän korren. Ehkä me vielä Sallin kanssa isketään ;) 

Luoteeltaan Miksi on enemmän Mustin oloinen. Salli on yleinen energiamuurahainen (johtuen ehkä perheen belgeistä) joka jaksaa jaksaa jaksaa...Miksi ja Musti keskittyvät enemmänkin asian ytimeen ja pysyvät myös aiheessa. Oppimiskyky on Miksillä huikea. Jos joku sanoo, ettei koira opi katsomalla - voisi joskus tulla katsomaan näitä koiria ja perua samalla sanansa. Miksillä ollut aina täydelliset esimerkit. Äiti & isi. 

Isin perhe 


Isä 

Scout jättänyt huikean määrän hienoja jälkeläisiä joissa kasapäin valioita ja mestareita. 

 

Äiti: 
Chyknell Curlew "Meg"  


Meg asuu Paulin ja Marian luona. 
Megista metsästyskoirana kertoo paljon se, että koira voitti ensimmäisenä cockerina sekä Ruotsin, että Tanskan mestaruudet vuonna 2015. 
Suku tehnyt tehtävänsä.

Morganin sisarukset: 


Meryl Cracker
Meryl Cinger Nap

Meryl Cupcake "Kaka" 
Asuu ruotsalaisen spanieliharrastaja ja -tuomarin Marcus Sjöborgilla.
Marcus tuomaroi vuoden 2016 Cockerimestaruudet Joroisilla :)

Meryl Cookie and Cream "Lystig" 


Lystig asuu Norjassa harrastavassa perheessä, bordercollie "Mistin" kaverina.
Lystig harrastaa tokoa ja metsästystreenejä. Norjan vesityökokeen Lystid suoritti pisteillä 59/60.

kuvat: Mikko Ala-Kojola, Tiina Karlström, Casper Grönblom

Kommentit