Synnytys


Nyt vasta jaksan kirjoittaa Myyn synnytyksestä.

Äitini saapui torstaina (14.8.) synnytyshälyttäjäksi.
Koko viime viikon vitsailin että ollaan Myyn kanssa tehty sopimus että se aloittaa synnytyksen vasta lauantaina töiden jälkeen. Lauantain työpäivä oli raastavaa odotella josko puhelin soisi. Eikä tilannetta helpottanut kun soitin kotiin, äitini kertoi Myyn olevan todella levoton.
Kiireellä ajelin töiden jälkeen hakemaan kaupasta syötävää ja juotavaa kätilölle ;) ja pian kotiin.

Lauantain puolella ei kuitenkaan tapahtunut mitään, Myy oli vaan levoton, uikutti ja ravasi edestakaisin. Klo 23 aikaan soitin Tytille (Teija Juntto) että josko hän tulisi tuekseni. Kävelimme pienen lenkin ja ei kun sisälle päivystämään. Yön aikana torkuimme ehkä pari tuntia. Kävimme useita kertoja kävelemässä.

17.8. Kello 6.00 syntyi ensimmäinen tyttö (362grammaa) ja taas odoteltiin seuraava tyttö 7.55 (350) ensimmäinen poika (368) syntyi klo 9.08 ja seuraava tyttö (366) klo9.44 ja jälleen taukoa. Tässä vaiheessa kysyin Tytiltä että missä vaiheessa tarvitsee lähteä eläinlääkäriin ja mennäänkö Vethausiin Hämeenlinnaan vai Myyrmäkeen Aistiin ;) ajallisesti on aika sama matka.

Kunnes jälleen plop plop, poika (339) klo11.40 ja 11.45 tyttö (301) (ehkä lyhyemmälläkin ajalla, ei oikein tässä vaiheessa ehtinyt katsoa kelloa.)

Sitten ajattelin että tämä oli tässä, ultrassa laskettiin seitsemän pentua mutta ell sanoi että 6-8 voi odotella. Ehdin tässä välissä suihkutella Myyn puhtaaksi, käyttää pissalla ja vaihtaa puhtaat alustat.

Seuraava poika (321) syntyi klo12.35 ja taas ajattelin että tämä oli nyt tässä. Että aika hyvin ultra piti paikkansa :D


Tytti lähti jo kotiinsa. Ehdin syödä, putsata taas koiran ja paikat. Osettauduin pentulaatikon vierelle patjalle että otan pienet päikkärit, kello oli tässä vaiheessa kolme. Ihmettelin hetken päästä kun Myy päästi ynähdyksen ja katsoin laatikkoon. Tsiisus, huusin Jussille että täältä tulee vielä yksi, tule apuun. Enna soitti Tytille että täällä synnytetään. Sitkeä Sissi syntyi (288) klo15.10. Aluksi pentu oli tosi virkeän oloinen mutta sitten veltostui. Jussi hieroi ja ravistelin niskanahasta kunnes se parkaisi. Eikä siitä parkumisesta meinannut tulla loppua kun sillä oli niin nälkä. Laitoin muut "pullerot" hetkeksi sivuun että Sissi/ Uuno saisi syötyä. Loppujen lopuksi siis uroksia on kolme ja narttuja viisi.

Hillittömän, mahdottoman tunteiden vuoristorata tämä kokemus oli ja saan nauttia terveistä, vallattomista, virkeistä pennuista ohi kiitävän hetken <3

Toivoisin että ne saisi rakastavat kodit jossa niille annetaan rakkautta ja rajoja sopivassa suhteessa.

Haluan kiittää Sannaa joka uskalsi lähteä tähän ihanaan seikkailuun mukaan, Sakkea ja Päiviä taustatuesta, Piaa ja Ristoa että Myy ja upea Jaro kohtasi ja he on aivan ihanan sydämellisiä ihmisiä. Ninaa ja Tarjaa että Myy on Myy ;)  kaikille ystävilleni, treenikavereille, perheelleni että olette olemassa <3 olen saanut teiltä tukea

ISO KIITOS Tytille että olit järkeni ja tukeni, olet Ystävä joka osaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä :D
 
-anne-

Kommentit