Kuopio oli success!

 Kauden viimeisiä kokeita vietettiin viime viikonloppuna Kuopiossa. Vielä Joroinen marraskuun lopulla. 

Mukaan Kuopioon lähti osa hossing ladyjä eli Heini, Anna sekä Kirsi ja koirista Hiili, Ookke, Bertta, Junnu sekä Muru. Aina pitää myös testosteronia olla enemmän koska Ookkesta siihen ei ole, joten Mika ja Masa myös mukana lauantaina. 

Lauantaina Ritolan seurasta nautti minä, Anna sekä Kirsi ja Heini ja Mika Tuomaisen, sunnuntaina vaihdettiin.

Ookke lähti Timon ryhmästä ekana maastoon. Valtaojaa haki ensiksi joen päätyyn, josta "ajaa ylös" fasaanikukon.....istu-käskystä menee läpi ja koppaa fasaanin puolen metrin päästä. Ojennan fasaanin Timolle joka puhaltelee ja sammuttelee korvista nousevaa savua....dejavu viimevuodesta. Timo laskee kukon maahan johon se jähmettyy tekemättä mitään..... Katsellaan toisiaan ja pyöritellään päätä....sammutellaan savua edelleen. Timo toteaa kukon olevan mäsä. Parempi päästää hänet hengestään. Timo toteaa ampujalle, että vielä yksi samanlainen, niin haetaan tarhasta loput. Ookkelle tilanteesta ei tuomita kuin nouto. 

Jatketaan hakua, pari kertaa Ookke huijaa meitä, erityisesti ampujia jotka ovat metsästämässä ensimmäistä kertaa spanielilla. Pusikosta Ookke pukkaa lentoon kukon. Ohjatulla noudolla käy hakemassa haavakon jonka irrottamiseen tarvittiin pari tuimaa katsetta, käskyä ja sormi. Keuhkot sisällä. Edellinen lintu, kun oli kunnossa, niin vielä ei kovasuiseksi tätä koiraa tuomita. 

Muru jatkaa. Tekee hyvän riistatyön, jonka jälkeen laitetaan Junnu kehiin. Alkuun Junnu päästää höyryjä ja painetta päästämällä ääntä. Turhautuminen loistaa, mutta Kirsi pitää hermonsa eikä aloita kilpapillitystä, yksi pillikurkussa riittää. Syvä hiljaisuus ja Junnu käy hakualueen hoodeilla. Nyt, kun oli avo-koira, niin matka jatkuu. Kirsi sai nuhteita: "pidä koira lähellä".  Niinhän se totteli ja Junnu ajaa fasaanikukon ilmaan, hyvin pysähtyy kunnes ammutaan. Edellisestä kerrasta oppineena noutaa linnun suoraviivaisesti takaisin. Hyvä Junnu! Yksi etappi suoritettu vaikka paukkunoudoksi se menikin. 

Vaihdetaan Mikkoon ja Pennyyn. Penny puksuttelee varmalla otteella parikin riistatilannetta, jonka jälkeen vaihdetaan Ookkeen. Joku "prkl" talitintti lävähtää lentoon. Kurppa, sanoo Timppa. Ai mikä hemmetin kurppa?? Ja sitten lähdetään etsimään sitä kurppaa....ei löydä Ookke, eikä Muru joka epätoivoisesti yrittää sukulaispoikaansa eye-wipata. Timppa ei ryteikköön lähde, joten väliinjättö tulkitaan Ookkelle. 

Jatketaan matkaa. Fasaanikukko. Tipahtaa rantaan, pari metriä korkeaan pajuryteikköön. Jostain ryteikön pohjalta Ookke tuo keuhkot sisällä olevan fasaanin. Ulos. Ookkelle viiva. Arvasin, että näin käy jo toisen tilanteen takia. Haasteelliset haavakkonoudot on aina olleet meidän kompastuskivi. Niissä pihisee minä, Ookke ja lintujen happi. 

Joku voisi ampua aina haavakkoja, niin tämäkin olisi ratkaistu. 

Anna jatkaa. Muru tekee vielä yhden riistatilanteen. Tyhjentää aikaa kiertämällä saarakkeen "jos vaikka otettais pupukevennys". Tuskaiset minuutit. Muru ei tee mitään kevennyksiä vaan ansaitsee hienon VOI-1 tuloksen. 

Mikko ja Penny jatkavat mihin jäivät - hyvää settiä loppuun asti. Hieno AVO1 Mikolle. Kova. Kirsi kulkee Junnun, Timpan ja ampujien kanssa loppuaikansa. Timppa neuvoo ja Kirsi ottaa opiksi, toki agility osuus menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Vielä me Timppa agi kentälle laitetaan jossain kohtaa. Meissä kaikissa asuu pieni estehyppelijä. Junnulle tulokseksi AVO3 joka kova. 

Naapuriryhmässä Heini ja Bertta ovat yrittäneet kaikkensa saadaakseen muilta linnut ja onnistuneet siinä. Bertalle kova VOI1 tulos ja Mika jatkoi sillä tiellä mille oli jo syksyn aikana tottunut eli viimeinen VOI1 ja näyttelytylosta vaille Käyttövalio. Pikkujuttuja. On se kova! Hurjasti onnea Mika. 

Ilmoittautuessani Kuopioon "taisin" mainita Harrille että olen ehkä syntynyt sinäpäivänä kun olen Kuopiossa. Ei Harri, vaan Harrin ihana poika Otso oli sitten leiponut ehkä maailman isoimman kakun. Siitä kakusta riitti kaikille, ehkäpä ladyt ja Mika tarjoili omansa lahjan myös. Ilta avauduttiin elämästä ja ehkä vähän kuolemasta. Elämän koukerot tuli monille yllätyksenä. 

Saunaa ja seuraa. Mitä sitä ihminen yhteen lauantaihin enempää tarvii? 

Sunnuntai valkeni valkoisena. Sähköauto jätettiin pihaan sulamaan ja nauttimaan Riistaveden piha-alueesta ja me matkattiin maastoon. Ookke vaihtui Hiiliin ja tuomarit vaihdettiin. Hiili sai luvan aloittaa. Olin ehkä salaa toivonut että en olisi ensimmäinen, mutta aina ei arpaonni suosi. Hiili haki normaaliin tapaan, kun lähestyttiin lintua meni ehkä pillistä läpi, sydän syrjällään ja paskat puoliksi housuissa näin jo silmissäni, kuinka lunta, pakkasta ja räntää pakenevat linnut juoksee pitkin metsänsyövereitä ja Hiili niiden perässä....näin ei tapahtunut ja sain elää kuivin housuin. Hiili koukkasi metsästä luovilla pellon puolelle ja samalla ampuja ampuu lintua joka nousi puuhun. Katsellaan Tuomasen kanssa koiraa, joka napittaa kohti pudostusaluetta ja luvalla katoaa metsään. Tuomari kyykkii kuusien alle nähdäkseen koiraa ja Hiili tulee tipu suussa. Huoh....

Saara ja Sökö jatkaa. Sököstä jatkaa Penny. Penny vetää samalla varmuudella eteenpäin ja poksauttaa pari fasaania peräjälkeen lentoon. 

Muru maastoon. Anna töröttää hakkualueella pikkumyy-asenteella ----- se ei tiedä hyvää, silloin on Anna vihainen! Hhahahahah Muru katoaa maastoon, ajaa fasaanin lentoon ja sitten kuuluu "mitä hem***ä" Meitä naurattaa takarivistossä. Sitten fasaanin noutaa Anna. Muru oli tulossa metsästämään ja Anna lopettaa leikin kesken (muru tiputti linnun ja lähti hakemaan niitä lisää). 

Juho ja Toivo maastoon, jonka jälkeen Hiili. Hiili saa ison hakkuualueen jota pääsee juoksemaan hakemaan elämänsä kyllyydestä. Katson sen menoa ja nautin vain. Aina välillä saa sellaisia hetkiä kokea, ei tarvitse miettiä että joko se lähtee laukalle, ei tarvitse pillittää, voi vain katsella koiraa ja luottaa siihen 110%. Päästään pois hakkuualueelta, pellon kulmaan. Peura pellolla. Peltosaaraketta, josta koivun pohjalta Hiili ajaa lentoon ison fasaanikukon. Sivulla ollut ampuja saa ampua kerrankin linnun niin että matkaa tulee. Hiili katsoo saarakkeen päältä lintua, sen pudostusta ja peuraa. Fasaani putoaa, Hiili luvalla. Peura juoksee metsään ja Hiili linnulle. Tuomanen sanoo että saatiin pitkä nouto. Kerrankin. Hiilille toinen VOI-1.  Sanoin Hiilille päivän päätteeksi Kiitos. Hiili heilutti häntää. 

Penny painaa menemään vielä Toivon ja Sökön jälkeen ja Penny palkitaan hienolla 1-tuloksella. Kovaa settiä Mikko. Onnea. 


Heini ja Bertta olivat saaneet sunnuntaina 10min. Bertta teki Ookket ja lensi ulos.  Kiitos Tytöt, Mika, toimitsijat, kanssakilpailivat ja tuomarit mukavasta viikonlopusta. Kuopio rules. 

Lauantaina Laura ja Mando saivat varapaikan Loviisaan kokeeseen. Myös Loviisa oli success. Mando loisti Lauran kanssa saadeen hienon VOI-1 tuloksen Knuutiselta. Ai, että. Kyllä nyt on kovaa settiä. Ladyt. 

Kommentit

Suositut tekstit