Hossingin kolmas KVA

Pikkuruisesta Mutkusta leivottiin tänään Oulun NORD-näyttelyn H-kirjaimella hossingin kolmas Käyttövalio, tai toinen virallisesti. Karkilta kun se H-puuttuu. 

Nykyään tuntuu, että titteleiden arvostus on laskenut, itselleni niin omien, kuin kasvattien tittelit ovat kultaakin suurempia. Ne kertovat tehdystä työstä, joka palkitaan! 

Käyttövalio tittelit metsästyksen osalta eivät kovin helposti tule. Niiden sisältöön pitää sisältyä kasa ominaisuuksia, hyviä koulutuksia sekä tuuria ja onnea. Metsästyskoe ei anna kaikille samanlaisia lähtökohtia, kuten riistan, maaston tai tilanteiden kohdalla. Koira, josta tulee käyttövalio pitää hallita kaikki. 


Mutku ja Bertta olivat pentuina kovin samanlaisia. Tiina valitsi Mutkun ja Heini Bertan. Niin metsästys, kuin muiltakin ominaisuuksiltaan molemmat ovat olleet hyvin samanlaisia. Kokokaan ei ole näitä erottanut. Hassuja pieniä koiria. 

Mutku kerkesi metsästystuloksia saamaan kasaan tasaiseen tahtiin ja nyt koeuran tulokset ovat käyttövalio tittelinä. Hurjasti onnea koko Oulun porukka. Sisarukset Bertta sekä Ookke lähtevät tänä vuonna Hiilin kanssa metsästämään tuloksai. 

----

Sitä ennen vähän harjoitellaan. 
Kesäkuun puolessa välissä Darren saapuu Englannista kouluttamaan meitä. Saadaan huippuoppia ja nähdään toisiamme  - vietetään mukava yhteinen viikonloppu! 

Täytyy kyllä sanoa, että en malta odottaa syksyä, kautta ja kokeita! 

Ja tiedoksi, Hossing - sivu on kaatunut. Jostain syystä sivusto ohjautuu sivustolle: finink.....

Kommentit

Suositut tekstit