Syksy!


Aloitetaan siitä minne viimeksi jäin. Pentusuunnitelmat on unohdettu ainakin toistaiseksi italianseisojien osalta. 

Olen vajaan 4-vuotta tutustunut braccoihin ja olen rakastunut rotuun. Kuitenkin esim omassa koirassani on yksi ominaisuus mikä painaa vaakakupissa paljon ja se on myös vastaan sitä mitä koiriltani haluan. Mikäli haluan jalostaa toimivia koiria metsästykseen, pitää ominaisuudet olla sisäänrakennettu 110%:sti. Mielestäni rodun jalostaminen puutteilla on yhtä tyhjää, kuin sekarotuista yrittäisi saada menestymään inttinäyttelyssä - ei se edes sinne pääse. Stiilin vedessä olemisen "into" on sellainen mikä välillä menee ja välillä ei. On päiviä jolloin hakkaan päätä seinään ja sen sijaan on päiviä, jolloin mikään ei tuota vaikeutta. Nuo huonot päivät on itselleni liikaa. Jos koira 4-vuotiaana ei hae ilman treeniä vedestä yli 60m matkaa, niin antaa olla. Ymmärrän tuon alle vuoden ikäiselleä, mutta en todellaakan yli sen ikäisellä, varsinkaan 4-vuotiaalta. Silloin puuttuu osa toimintakykyä. Silloin on viisainta jättää käyttämättä. Osaltaa fiksua jalostamista. Olen pahoillani niiden puolesta, jotka tästä yhdistelmästä olivat kiinnostuneita. Niin olisin ollut minäkin. 


En voi sanoa en koskaan. Ehdin rakastua jo braccoihin. 

Jalostamisessa on yksi asia mistä tykkään ja miksi sitä teen, haluan nähdä mitä voin yhdistelmillä saada aikaiseksi, miten voin parantaa rotua. Välillä joutuu tekemään kompromisseja, mutta kun puhun rodun jalostamisesta jota en tunne, jätetään väliin. 

Usein nartusta jätetty narttulinja kertoo hyvästä jalostuslinjasta. Olisin niin mielelläni nähnyt seuraavan sukupolven. Cockereissa niissä on nähty seuraavaa polvea ja voi miten onnellinen olen niistä! 



Meillä on suhteellisen pitkä lista kerrottavana cockereista enkä meinaa edes tietää mistä aloittaa, niin paljon tehty ja puuhasteltu! 

Aloitetaas vanhimmista: 
  • Karkki pääsi viimevuonna jo TopTeamiin. Korona sotki useat treenit, joten tänä vuonna päästy sitten puksuttelemaan TopTeamin merkeissä! Voi miten hienoja videoita sieltä onkaan tullut! 
  • Hiili kilpaillut aksassa, pari nollaa jo taskussa. Itse yritän saada Hiilille paikan Sm-kisaan perjantain etkoista. 
  • Ruu taisi olla ensimmäinen kuitenkin tämän syksyn kyyhkyn noutajista. 
Heinäkuun lopulla otettiin trippi Uusikaarlepyyhyn luonnetestiin c-pentujen kanssa. Olipas meillä mielenkiintoinen testi, jonka tuloksia kyllä osattiin odottaa - sen verran välillä on päätä joutunut raapimaan. 

Oli pieniä kommervenkkejä, joihin en ihan välttämättä olisi uskonut. Ookke oli ainoa, joka plussalle jäi, muut saivat miinusta puolustus- ja taisteluhalusta Kurkkaa koiranetistä kokonaispisteet. Tuomarina oli Reijo Hynynen sekä Jorma Kerkkä. Reijo testannut jo kaksi sukupolvea taaksepäin. 



  • Ookke yllätti ja repäisi pisteet 205p. 
  • Bertta sai 189p
  • Mutku 138p. 
  • Mauri 110p. 
Seuraavaksi testataan S- ja M-pennut. Arvostan luonnetestituloksia, kertovat todella paljon koiran päästä, että siitä miten sitä kouluttaa. 
Tänään sitten käytiinkin Heinin, Ookken ja Berttan kanssa tekemässä syksyn SPME-kokeita varten treeniä. Tietää taas miten asioita vie eteenpäin ja nyt olikin ihan erimeininki! 

Kesän korvilla innostuttiin myös Heinin kanssa tokojutuista niin paljon, että käytiin kokeissa. Ei tarvinnut kauaa luokissa kärvistellä, Bertta AVO1 ja Ookke ALO1, nyt sitten tsempataan vielä tähän vuoteen seuraavat luokat läpi! 

Oletkos muuten kurkannut Mandon instagramin? Se on sellainen tokohirmu, että voi ei! 
Oli myös sellainen dejavú Lauran kanssa, kun linkkasin sille Nuorten Koirien toko-ringistä. Muutamaa hetkeä aiammin, oli Laura jo kysynyt seuraavasta ringistä! Sinne siis keväällä! 





S- ja M-pentujen perheet ovat olleet ihan hirmuisen reippaita koko kesän! On ollut ihan huippua lukea whatsapp- ja mese-ryhmiä ja nähdä livenä. 

Yhdessä pidettiin Hossing-päivä heinäkuun lopulla, jonne pääsi S-pennut, C-pennut, Karkki, Hiili sekä M-pennuista Mocca ja Muru. Oli ihan huippua syöden hyvää ruokaa, nauttien seurasta ja treenata! 
Pääsääntöisesti tehtiin louncherilla pitkiä, erilaisia noutoja sekä hakukuviota. Jokainen sai vinkkejä kotiin treenattaviksi ja niiden pohjilta onkin suunniteltu vesityökokeita, että SPME-kokeita! 

Muutamia kuvia mukavasta treenipäivästä! 











Mukana meidän Hossing-päivässä oli myös pentuesisarukset Tuuppa ja Masa. Tiina antoi muutamia vinkkejä Mikalle ja niillä Mika pääsee taas eteenpäin, vaikka kokemusta onkin koiran kouluttamista. 

Hossing on myös jalkautunut pohjoiseen. Rovaniemen ja Kemin kisojen yhteydessä moikattiin Millaa ja Millan perhettä. Ihan huikea pikkukoira sieltäkin kasvamassa. Armaksen, Mandon, Sulon ja Oreon perheen kanssa ollaan oltu aktiivisesti yhteydessä ja on mukava tietää, että siellä(kin) kaikki hyvin, vaikka Sulo yhteen kyyn kanssa ottikin. Onneksi perheellä oli tiedossa mitä pitää tehdä ja menetyksenä oli vain muutama ylimääräinen euro. 

Metsästyksen lisäksi on myös tehty estehyppelyä! 
Rovaniemeltä Ookke nappasi ensimmäisen voittonollansa 3-luokasta ja hyppy-sertinsä. Katsotaan kauanko valioitumiseen menee? 

S-pennuista Junnu sekä Kiirus ja M-pennuista Muru sekä Milla ovat puksutelleet epävirallisia kisoja ja hienolla menestyksellä, no tottakai - sen verran taitavia kouluttajia! 
Loppuun siis muutamia aksakuvia em. koirista, että Sallista JSP:stä sekä Ookke halli-SM:stä! 

Ihanaa syksyä! 











Kommentit

Suositut tekstit