Tervetuloa uusivuosi!

Vuosi 2020 oli Hossingin tarinassa monelta osaa mieleen painuva. Mikäli siitä tekisi sadun, sen lukisi mielellään uudelleen, mutta nyt taidettiin puhua enemmäkin bestseller- kirjasta. Sen verran kaunista tarinaa kirjoitettiin vuonna 2020. 

Korona pilasi omaa harrastustoimintaa kilpailiujen sekä kokeiden osalta, mutta kasvatustyöhön se ei ehtinyt onneksi vaikuttamaan. Alkuvuodesta Anna ehti juuri ennen koronaa käväisemään Karkin kanssa Ruotsissa ja kevään korona-aika pentujen tullessa maailmaan meni kuin siivillä. Etäkoulut ja etätyö sopivat täydellisesti pentuarkeen.  

Helmikuun lopulla Hiilin kolme pentua ja huhtikuun lopulla Karkin pennut tekivät taas monta uutta sivua Hossingin tarinaan. Tarinaan kirjoitettiin myös Hiilin pennutuksen aikaan saapuneet tummat pilvet, mutta ne kasvattivat minua aika reilusti. Kasvattaminen ei ole aina ruusuilla tanssimista. Myös menetyksiä tulee. Karkin pentujen kohdalla olikin rentouttavaa, kun kaikki meni miten aina saduissa kirjoitetaan. Onnellisesti. 

Kasvattamisessa mieleenpainuvitan on aina kasvatit ja niiden perheet. Koronan aikaan kyselyitä tuli ovista ja ikkunoista. Sähköposti lauloi ja yv-viestejä tuli enemmän mitä ehti niihin edes vastaamaan. Oli siis hienoa nähdä miten koirista oltiin kiinnostuneita, mutta valitettavasti käyttölinjainen koira ei ole kaikkien perheiden koira. Nyt pentujen ollessa 10 ja 8kk iässä on ollut hurjan hienoa nähdä, miten hyvää työtä perheet ovat tiiviisti tehneet. Se koirien perustaito koira-arjessa on jokaisella olemassa, jokainen koira taitaa perus metsästystaidot sekä jokainen on saavuttanut paikkansa perheessä. On ollut mahtavaa nähdä koiria, joilla menee hyvin!  

Korona kiusasi keväällä agilitykisoja aikalailla. Elokususa Hiili (H. Pax) kuitenkin nousi 3-luokkaan ja Karkki (H. Piper) kerkesi napata myös hyvää tulosriviä. Ookke (H.Callis) saavutti useita hyviä ratoja ja pari LUVAa mutta kontaktit alkoi hajoamaan loppusyksystä. Kisojen peruminen loppuvuodesta antoi siis mahdollisuuden laittaa taas kontaktit kuntoon. 

Metsästyksen tiimoilta Mutku (H. Carus) ja Tiina kisasivat eniten viiden (5) kokeen verran. Inarin riekkokokeissa ei riistakosketuksia ollut, mutta kaksi VOI 1-tulosta kerkesivät kuitenkin nappaamaan, joten jännityksellä odotetaan ensivuodelle uutta Käyttövaliota. Hossingin käyttövalio tittelin vuodelle 2020 otti Ruu (H. Primus). Ruulla ehti aiempina vuosina olemaan useita huonon onnen kokeita, mutta nyt nappasi. Ruusta tulen vielä kirjoittamaan oman blogipäivityksen. Sen verran tärkeä on <3 Hiilin vesilintukokeen ykkönen ja Mestaruuden voitto antoivat Vuoden Metsästyscockerikisassa Hiilille 7. sijan ja Mutkun 6. sijan (Mutkun 2 x 1-tulos). Bertta varmasti ensivuonna laittaa myös haisemaan. 

 

Vuoden aikana opin paljon kasvattamisesta. Nautin siitä, kun näen valintojen tuloksesta. Nämä tulokset tulevat vuoden 2021 aikana näkymään useassa lajissa. Siihen tämä rotu on tehty. 

Nuorilla koirilla on derby-tavoitteita ja KVA-ajatuksia, että 1-tuloksia on monella tavoitteena. Toko-tuloksia sekä agiltiyä tehdään varmasti. Tiesvaikka mejää tai rallyä. 

Kiitos kaikille mukana liikkuneille! On olltu hurjan hienoa! Tänä vuonna jatketaan. 

Kommentit

Suositut tekstit